«Folk vil alltid ta seg råd til å kjøpe klær»

OSLO: Linda Bergmann (23) og Kim Mareno Fjeld (23) tror at ansatte i klesbransjen unngår arbeidsledighet også i framtida.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til tross for at det private forbruket ikke har hatt like sterk vekst den siste tida, tror de to butikkansatte at de går en trygg jobbframtid i møte. Begge er fast ansatt, og ser for seg en framtidig karriere i samme bransje.

- Jeg tviler på at jeg kommer til å bli arbeidsledig, mener Kim, butikksjef på JC, Lille Grensen.

Kollega Linda har ansvar for gutteklærne i butikken. Hun føler seg også sikker på en trygg jobbframtid innen handel.

- Det er kanskje ikke så lett å få jobb uten erfaring, men har du først kommet inn i bransjen, har du en sikker jobb, og du kan jobbe deg videre. Jeg har lyst til å jobbe meg oppover i systemet, og tror ikke det er noen fare for arbeidsledighet, sier Linda.

Hennes mannlige kollega er enig.

- Jeg mottar 10- 15 søknader hver dag fra unge folk som vil ha ekstrajobb, så det er en populær bransje å jobbe i. Det virker som om folk er mer opptatt av klær enn noen gang, fastslår Kim.

- Trenger du en ny topp, så kjøper du en. Selv om du har dårlig råd, mener Linda.

Butikken har hatt en liten økning i omsetning i forhold til i fjor.

- Folk kjøper hva de vil ha og er ikke så spesielt opptatt av priser. Særlig når det gjelder jeans, så er kundene veldig bevisste på form og farge, sier de butikkansatte til Dagbladet.

TRYGG I BUTIKK: Ansatte på klesbutikken JC , Kim Mareno Fjeld (23) og Linda Bergmann (23), mener at folk er for opptatte av utseende til at de ansatte i klesbransjen kommer til å bli arbeidsledige.