- Folk vil gi meg penger

I går sto Inger Lise Hansen (36) fram i Dagbladet og fortalte om sitt umenneskelige møte med sosialkontoret. Nå ringer folk og vil gi henne hjelp og penger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-Det har ringt i hele dag. Folk gir meg råd og vil gi meg penger. Det varmer meg, sier 36-åringen.

Brukte bostøtten

Historien har satt sinnene i kok. 36-åringen mistet sin 13 år gamle datter i januar i år etter at datteren, Emma Marie, lenge hadde slitt med hjerteproblemer.

Alenemoren valgte å bruke noe av bostøtten til å kjøpe en gravstøtte for å lage et verdig gravsted til sitt eneste barn. Da hun i forrige uke ba sosialkontoret i Nes kommune om noen hundrelapper i såkalt nødhjelp for å kjøpe litt mat, fikk hun nei. Avslaget ble begrunnet med at hun burde ha brukt bostøtten til å betale husleie og kjøpe matvarer.

- Mange av de som har ringt til meg, forteller om tilsvarende opplevelser. Det er tydelig at det ikke bare er jeg som har møtt lite forståelsesfulle saksbehandlere. En av de som ringte inn, fortalte at hennes venninne, som er stortingsrepresentant, skulle ta saken opp med sosialkomiteen, sier Inger Lise Hansen.

Gratis hjelp

Hun har blant annet blitt tilbudt gratis juridisk hjelp og penger.

- Jeg sto ikke fram fordi jeg ønsket folks sympati og penger. Dette er en prinsippsak for meg. Man skal ikke finne seg i å bli behandlet som en umyndig. Kanskje kan det også hjelpe andre som ikke når fram i systemet, sier Inger Lise Hansen til Dagbladet.

VAR ELSKET: Inger Lise Hansen med bilde av datteren Emma Marie.