«Folk vil ikke bli behandlet som idioter»

Fremskrittsparti-formann Siv Jensen om hvorfor Arbeiderpartiet mister arbeiderklassen.

FORNØYD FORMANN: Fremskrittspartiets leder Siv Jensen er glad for at forskningen nå viser at de tradisjonelle arbeiderne går fra venstre- til høyresiden. Foto: Scanpix
FORNØYD FORMANN: Fremskrittspartiets leder Siv Jensen er glad for at forskningen nå viser at de tradisjonelle arbeiderne går fra venstre- til høyresiden. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Arbeiderpartiet og andre partier på den tradisjonelle venstresiden mister stadig større grep om de såkalte arbeidervelgerne. Ved de to siste valgene, i 2001 og 2005, stemte kun et mindretall fra arbeiderklassen på sosialistiske partier, viser ny forskning gjort av professor i statsvitenskap, Tor Bjørklund.

De tradisjonelle arbeidervelgerne går først og fremst til Fremskrittspartiet, ifølge Bjørklunds forskning. Akkurat det faktum overrasker ikke Frps formann Siv Jensen:

- Vi har vært klar over dette lenge, og det er flott at forskningen viser det samme. Årsaken er at Fremskrittspartiet gjennom mange år har tatt folk på alvor. Vi snakker med dem og ikke til dem, sier Jensen og fortsetter:

- Ap er veldig elitistisk og høyt hevet over folket, men folk vil ikke lenger bli ignorert og behandlet som idioter. Ap behandler ofte folk som dumme, og det skjønner jeg at de ikke lenger gidder å finne seg i, sier Frp-formannen til Dagbladet.

Frp-kodenMartin Kolberg gikk i 2006 ut og sa at Arbeiderpartiet skulle knekke Frp-koden. Er det egentlig Frp som har knekt Ap-koden?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer