Bompengepartiet om avtalen:

- Folk vil si herregud, lurt igjen

– Så mye bråk for to kroner billigere i bomringen. Dette holder ikke, sier FNB-topp og bomaksjonist Cecilie Lyngby.

IKKE NOK: Kampen fortsetter, sier Cecilie Lyngby som er andrekandidat i Oslo for Folkeaksjonen nei til mer bompenger (FNB). Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
IKKE NOK: Kampen fortsetter, sier Cecilie Lyngby som er andrekandidat i Oslo for Folkeaksjonen nei til mer bompenger (FNB). Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

Bomløsningen som statsminister Erna Solberg (H) fikk de andre regjeringspartienes tilslutning til Seint fredag kveld, imponerer ikke bompengepartiets andrekandidat i Oslo, Cecilie Lyngby.

Hun lover Fremskrittspartiet fortsatt kamp om velgerne.

- Alt dette bråket, og så er resultatet at det blir to kroner billigere å kjøre gjennom bomringen. Det holder ikke. Folk vil bare si «herregud, lurt igjen». Dette er rent valgflesk fra Fremskrittspartiet, fordi var i ferd med å bli alvorlig redd for konkurransen om velgerne, sier Lyngby – som også er grunnlegger av Facebook-siden «Ja til miljø, nei til bompenger».

Tror på vekst

Lyngby tror bompengeavtalen vil gi Folkeaksjonen nei til mer bompenger (FNB) et løft i hovedstaden fram mot valgdagen.

- Vi kommer til å forsette motstanden. Verken Frp eller Høyre har lyttet til folk, og det sinnet som ble utløst da prisene økte 1. oktober 2017 går ikke over som følge av det som nå er forhandlet fram. Ja, jeg tror vi kommer til å få økt støtte og flere stemmer etter dette, sier Lyngby.

Frp-leder Siv Jensen sier lørdag at avtalen vil gi redusert bompengebelastning i åra som kommer, men at hun skulle ønsket at det ble enda mer.

- Nå tror jeg folk har sett hvilken kamp Fremskrittspartiet har tatt hver eneste dag, og den kampen fortsetter vi videre, sier hun.

Bompause for snaut

Lyngby tror heller ikke at en eventuell realisering av Høyres forslag om tre timers bompengepause der bilistene kun betaler for en passering mellom klokka 17 og 20 vil være nok til å dempe bompengeopprøret.

- Det er altfor lite og altfor dårlig. Hvis det skal monne, så får man gjøre det gratis etter klokka 18 og fram til 7 neste morgen. Også får man sørge for å vaske veiene oftere, så er problemet med svevestøv løst, mener FNB-politikeren.

Lørdag ledet Lyngby an i en demonstrasjon mot bompenger utenfor Stortinget i regi av Facebook-gruppa «Ja til miljø, nei til bompenger», som hun grunnla og administrerer.

- Dette har vært planlagt helt siden april, så timingen var tilfeldig, sier Lyngby – som legger til at denne gruppa har et samarbeid med FNB sentralt.