Folkeaksjon mot grådige banker

Lederen i Forbrukerrådet, Anne-Lise Bakken, går nå i bresjen for en folkeaksjon mot grådige banker. - Nå må lånekundene ta skjeen i egne hender. Utlånsrenta må ned, sier Bakken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tidligere forbrukerstatsråd og stortingsrepresentant Anne-Lise Bakken har fått nok av at bankene skor seg på renteøkningene.

- Det er ikke tvil om at noen banker har gått for høyt opp. Mange har også brukt situasjonen til å heve rentemarginen over det de burde gjort. Det eneste som ser ut til å nytte er at vi som kunder benytter oss av markedsmakta, sier Bakken til Dagbladet.

Egne løsninger

Bakken kommer med folkeaksjons-ideen i sin spalte i Hamar Arbeiderblad. Overfor Dagbladet utdyper hun forslaget.

- Jeg tror de færreste har tillit til at myndighetene bidrar med noe på kort sikt. For mange utgjør renteøkningene så mye at de ikke vil klare å betale renter og avdrag. Vi står faktisk i fare for å få en ny runde med gjeldsslaver, sier Bakken. - Det er heller ikke i bankenes interesse å få nye gjeldsslaver. Derfor må de være fleksible i en vanskelig tid. De fleste banker har snudd det døve øret til appellene og satt opp renta så det monner. Nå må noe gjøres, mener Bakken.

Kvier oss

Og hun fortsetter:

- Mens politikerne er uenige om det er Asia-krisen, rubelens fall, lav oljepris, lønnsoppgjøret eller en svak regjering som er årsaken til elendigheten, må vi som forbrukere og lånekunder finne løsningen på våre egne problemer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer