Folkeaksjon mot måker

En lokal Tromsø-mann har startet en underskriftskampanje mot utysket. Det har tatt helt av.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): For mange er kyst-Norges perler skjemmet av skrikende måker uten særlig kontroll over endetarmsåpningen. Det irriterer åpenbart svært magne mennesker.

Tromsømannen Tom-Erik Johannessen bestemte seg for å lage et opprop mot måkebestanden i hjembyen, og på kort tid har han samlet nesten 1000 underskrifter mot den flygende plagen, skriver Nordlys.

Ukvemsordene sitter løst på nettsiden hans. Karakteristikker som flygende rotter, og skildringer av fuglemøkk på biler, bruder, og bord er mange.

- Et problem

Johannessen skriver at han ikke ønsker at folk skal ta måkene i egne hender i iveren etter å kvitte seg med dem, men håper at underskriftskampanjen skal få lokalpolitikerne til å innse at Tromsø har et reellt problem med måker. Eller som «Line» skriver i debattforumet:

«Måkene er blitt så mange at de er mer plagsomme enn lokalpolitikerne!»

Johannessen ønsker tiltak som får antallet sentrumsmåker kraftig redusert. Han håper underskriftskampanjen skal få bukt med problemet.

Støtte fra hele landet

Men det er ikke bare innbyggerne i Tromsø som har fått nok av måkenplagen. Nettsiden fikk så mange sympatierklæringer fra resten av landet at Johannessen gikk med på å lage en nettside for alle andre måkehatere.

Debattatene er merkbart påvirket av sommerens festivalmoro:

«La oss alle ha offentlig sex for å få bort måkene. Stortorget klokken 18», skriver Kent-Rune på www.maake-bort.tk.

KJENT, MEN IKKE KJÆR: Måkene ergrer folk over hele landet. Tom-Erik Johannessen vil ha dem bort fra Tromsø, og har startet en underskriftskampanje.