Vedum bekrefter:

Folkeavstemning om Kristiansand

Trygve Slagsvold Vedum og regjeringen vil ha folkeavstemning om den nye storkommunen Kristiansand. - Løftebrudd, raser Ap-ordføreren i storbyen, som hevder han ikke ble informert i forkant.

FIKSER TROLIG OPPLØSNING: Trygve Slagsvold Vedum og regjeringen legger opp til folkeavstemning om Søgnes tilknytning til Kristiansand kommune. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet

FIKSER TROLIG OPPLØSNING: Trygve Slagsvold Vedum og regjeringen legger opp til folkeavstemning om Søgnes tilknytning til Kristiansand kommune. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet

Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Søgne kommune på Agder ble trukket fram da Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum angrep regjeringens kommunereform før valget i fjor.

Søgne ble tvangssammenslått med naboen Kristiansand kommune, og den lokale motstanden har vært stor.

Vedum bekrefter folkeavstemning

Regjeringsplattformen med Ap gikk ikke like langt som Vedum ønsket: Regjeringer krevde flertall i det nye Kristiansand bystyre for å løse opp storkommunen, og flertallet der har vært mot oppløsning.

Men nå tar Vedum grep. Finansministeren bekrefter overfor Dagbladet at han nå legger opp til en folkeavstemning i Søgne angående forholdet til Kristiansand.

- Det blir folkeavstemning. Det betyr at folk i Søgne og Songdalen endelig skal få mulighet til å si hva de mener selv. Dette er jeg utrolig glad for. Det er viktig for regjeringen at folk blir lyttet til, sier Sp-lederen.

I forbindelse med lokalvalget neste år, vil innbyggerne i Søgne og nabokommunen Songdalen da få mulighet til å si sin mening om den nye storkommunen de bor i.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer