Folkedypet regjerer

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et par kommentarer til Gudleiv Forrs resignasjon (11.04) over at papiravisene raser nedover og at nettet overtar: Forr nevner ikke det enkle faktum at selv i dagens Norge er mange mennesker bevisst på at de kan spare noen kroner ved ikke å kjøpe avis, og at nettet er gratis. Der får du alt!

Alle med en PC kan i dag få luftet sine meninger, og til og med slippe å stå til ansvar for dem. Nettavisene holder fremdeles på anonymiteten, antakelig av redsel for å miste inntekter. Utviklingen på nettet er raskt gått i retning av en form for skjult totalitært demokrati: Språkprofessor Finn-Erik Vinje var nylig der med noen meninger om kongelige navn, og ble utskjelt på det groveste og truet på livet. Vinje trakk seg raskt tilbake. Satt på spissen kan vi si at folkedypet har overtatt mediet og regjerer der.

Savner så ikke folk de store skribenter? Nei, det gjør ikke folket. Det klarer seg utmerket uten Gudleiv Forrs historiske bevissthet, og innsiktsfulle og klare artikler. Det savner heller ikke Sissel Benneche Osvolds artistiske funderinger over maktforhold i offentlige institusjoner. Dessuten er de tos tid over. Det er lenge siden Johan Borgen var i Dagbladet og Erik Bye i NRK. Vi har nemlig sett det samme i fjernsynsmediet, det tok bare lenger tid. I kortform: Fra Erik Bye gjennom Hallvard Flatland og har endt med Charter-Svein. En total seier for folkedypet også der.