Folkefest for Wegner i Bergen

Flere tusen bergensere var møtt fram på Torget og langs Bryggen i Bergen i dag for å ønske Rolf B. Wegner velkommen tilbake som politimester i Bergen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Wegner ble kjørt i Rolls Royce fra Flesland flyplass og inn til Torget, der en rød løper var lagt ut og trommerslagere fra et av byens buekorps sto oppstilt. På Torgutstikkeren var det reist en scene og derfra ble det framført taler og sunget velkomstsanger mens folket sto langs kaiene og klappet.

Håndhilste

På vei til og fra scenen var det mange som håndhilste på Wegner og ønsket ham velkommen tilbake til Bergen. På forhånd hadde arrangementskomiteen delt ut sløyfer, som folk festet rundt halsen for å hilse Wegner også med en kjent del av hans antrekk. 2 år gamle Malin, som er femte generasjon i en bergensk skopusserfamilie, pusset Wegners sko.

- Det er godt å kjenne den bergenske brosteinen under beina igjen, sa Wegner i sin takketale.

Beklager

- Dette varmer mitt hjerte og det gjør inntrykk. Jeg hadde ikke drømt om en slik mottakelse og jeg er veldig glad over å være tilbake i Bergen. Ingen politimester alene kan skape et godt forhold mellom publikum og politi. Det kan bare et samlet politikorps gjøre. Jeg har en viktig og vanskelig oppgave å løse når jeg nå er tilbake. Jeg innser i ettertid at jeg i rådmannssaken foretok disposisjon som var ukloke og jeg beklager at det kan ha skapt ubehageligheter for ansatte i politiet, sa Wegner i sin tale.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer