Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Folkefest for Wegner i Bergen

Flere tusen bergensere var møtt fram på Torget og langs Bryggen i Bergen i dag for å ønske Rolf B. Wegner velkommen tilbake som politimester i Bergen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Wegner ble kjørt i Rolls Royce fra Flesland flyplass og inn til Torget, der en rød løper var lagt ut og trommerslagere fra et av byens buekorps sto oppstilt. På Torgutstikkeren var det reist en scene og derfra ble det framført taler og sunget velkomstsanger mens folket sto langs kaiene og klappet.

Håndhilste

På vei til og fra scenen var det mange som håndhilste på Wegner og ønsket ham velkommen tilbake til Bergen. På forhånd hadde arrangementskomiteen delt ut sløyfer, som folk festet rundt halsen for å hilse Wegner også med en kjent del av hans antrekk. 2 år gamle Malin, som er femte generasjon i en bergensk skopusserfamilie, pusset Wegners sko.

- Det er godt å kjenne den bergenske brosteinen under beina igjen, sa Wegner i sin takketale.

Beklager

- Dette varmer mitt hjerte og det gjør inntrykk. Jeg hadde ikke drømt om en slik mottakelse og jeg er veldig glad over å være tilbake i Bergen. Ingen politimester alene kan skape et godt forhold mellom publikum og politi. Det kan bare et samlet politikorps gjøre. Jeg har en viktig og vanskelig oppgave å løse når jeg nå er tilbake. Jeg innser i ettertid at jeg i rådmannssaken foretok disposisjon som var ukloke og jeg beklager at det kan ha skapt ubehageligheter for ansatte i politiet, sa Wegner i sin tale.

Ingen brodd

Både Wegner og arrangementskomiteen understreket at velkomstfesten var et nøytralt arrangement som ikke hadde noen brodd mot noen i konflikten mellom Wegner og politilaget, som ikke har tillit til ham og ikke ønsker ham tilbake som politimester. For å passe på Wegner under velkomstfesten, var det leid inn vektere fra et privat vekterselskap. Uniformert politi var ikke til stede.

Hele Norges coronakart