Folkehelseinstituttet: - To nordmenn har fått påvist akutt zikavirus-infeksjon

I tillegg har ti fått påvist antistoffer i blodet - fem av dem gravide.

ZIKA: Blodprøver fra 222 personer har til nå blitt testet ved Folkehelseinstituttet. To viser aktiv infeksjon og rundt ti viser at personen har gjennomgått zikavirus-infeksjon. Zikafeber forårsakes av et virus og gir vanligvis milde eller ingen symptomer hos de som blir smittet. Foto: AFP PHOTO / LUIS ROBAYO / SCANPIX
ZIKA: Blodprøver fra 222 personer har til nå blitt testet ved Folkehelseinstituttet. To viser aktiv infeksjon og rundt ti viser at personen har gjennomgått zikavirus-infeksjon. Zikafeber forårsakes av et virus og gir vanligvis milde eller ingen symptomer hos de som blir smittet. Foto: AFP PHOTO / LUIS ROBAYO / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Folkehelseinstituttet (FHI) inviterte i dag klokka 09.00 til en pressekonferanse om zikaviruset.

Her fortalte avdelingsdirektør Line Vold at 222 personer er testet for zikaviruset i Norge; 142 kvinner - de fleste gravide, og 80 menn. Fem gravide - Situasjonen nå er at totalt to personer har fått påvist symptomer på akutt zika i blodet. Ingen av dem var gravide. I tillegg har vi påvist antistoffer i blodet til 10 av de 222 personene vi har testet. Av dem var fem gravide, sier Vold.

Testene er blitt utført i perioden fra 25. februar til 11. april 2016, og alle som har testet positivt for zikavirus har oppholdt seg i utbruddsområdene, opplyser hun videre.

Det er til nå ikke rapportert om tilfeller av overføring av zikavirus med mygg i Europa, opplyser overlege Tone Bruun.

Det er imidlertid påvist enkelttilfeller av seksuell smitte fra menn som har vært i utbruddsområder også på det europeiske kontinentet. Det europeiske smittevernsenteret (ECDC) melder om at det er rapportert totalt 360 importtilfeller fra berørte områder til EU/EØS-området.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer