Folkehelseinstituttet vet ikke hvorfor 25 barn under 15 år døde

I perioden 2010-2014.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Folkehelseinstituttet vet ikke hvorfor 25 barn under 15 år døde i perioden 2010- 2014. Mange dødsmeldinger er på avveie.

17 av disse 25 dødsfallene skjedde i utlandet, i forbindelse med ferieturer og andre opphold der. Da er det ingen rutine for at Folkehelseinstituttet får dødsmeldinger fra utenlandske myndigheter, skriver Dagsavisen.

I tillegg til sykdom og ulykker kan Folkehelseinstiuttet ikke utelukke at det blant dødsfallene også ligger drap. - Det kan vi jo ikke utelukke, men jeg tror det er lite sannsynlig, ettersom mulige unaturlige dødsfall skal meldes til politiet, som så skal be om rettsmedisinsk obduksjon. Vi skal dermed få både dødsattest og obduksjonsrapport fra to ulike instanser ved slike tilfeller, sier overlege Christian Lycke Ellingsen i Dødsårsaksregisteret i Folkehelseinstituttet.

Også når det gjelder unge i alderen 15 til 19 år, savner Folkehelseinstituttet en rekke dødsmeldinger. Tallene for 2015 er ennå ikke klare, men for perioden 2010-2014 er det snakk om 19 manglende dødsmeldinger for denne aldersgruppen. Totalt sett, for alle aldersgrupper, mangler det hele 3.321 dødsmeldinger for den nevnte femårsperioden. Folkehelseinstituttets målsetting er å få dødsmeldinger for minst 99 prosent av dødsfallene som skjer i Norge. De siste årene har andelen vært på 98,6 prosent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer