Folkehjelpa ikke informert

Driver minerydding og kvinnesak i kurdisk Nord-Irak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Myndighetene har ikke orientert Norsk folkehjelp om trusselen fra al-Rudd-brigadene.

- Men vi har snakket med Utenriksdepartementet etter at dere gjorde oss oppmerksom på dette, sier fungerende utenlandssjef Laila Nikolaisen til Dagbladet.no.

Hun forteller at UD foreløpig ikke har gitt konkrete råd om hvordan organisasjonen skal forholde seg, og avventer nærmere anbefalinger. De vil blant annet avgjøre om Norsk folkehjelps utsending drar tilbake til Kurdistan etter ferie i Norge.

Rydder miner, hjelper kvinner

Trude Falch fra Norsk folkehjelp er blant de få nordmennene som arbeider i Kurdistan i Nord-Irak. Hun leder organisjonens innsats for minerydding og samfunnsutvikling der, og er ikke ukjent med at ekstreme grupper misliker bistandsarbeidet.

- Det er likevel første gang bistandsarbeidet i Kurdistan trues spesielt, sier Falch til Dagbladet.no. Hun har ikke hørt om al-Rudd-brigadene før, men forteller at flere ekstremistiske grupper i Nord-Irak, særlig i det såkalte sunni-beltet sør for Kurdistan, er fiendtlige til bistandsorganisasjonene.

Folkehjelpas viksomhet baserer seg hovedsakelig på lokalt ansatte. De har arbeidet for menneskerettigheter, utdanning, kvinnesak og oppbygging av det sivile samfunn i Kurdistan de siste ti årene.

Kirkens Nødhjelp er også representert i Kurdistan.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer