GODE VENNER: Kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit og utenriksminister Jonas Gahr Støre. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
GODE VENNER: Kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit og utenriksminister Jonas Gahr Støre. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIXVis mer

- Folkekongen Olav ville snudd seg i graven

Frp kritisk til at Jonas Gahr Støre har invitert kronprinsparet i bursdagsselskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Frp-representant Christian Tybring-Gjedde er svært kritisk til at utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) har invitert kronprinsparet til den private feiringen av hans 50-årsdag.

- Jeg tror folkekongen Olav ville snudd seg i graven av å se kronprinsen og kronprinsessen i det selskapet. Det ville aldri skjedd i hans tid, sier Tybring-Gjedde til VG.

Han mener at kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit bryter med det norske kongehusets tradisjoner dersom de blir med på Støres fest.

Tybring-Gjedde mener dessuten at kronprinsparet lar seg bruke i et maktspill dersom de velger å delta på festen.

- Dette oser av en sammenblanding av kongehus og regjering. Dette er overklassen som samler de mektige til fest, sier Frp-representanten.

Tybring-Gjedde sier at Støres argument om at han har et personlig vennskap med paret, rett og slett ikke holder.

- Nei, ikke i det hele tatt. Dette er folk Jonas Gahr Støre har møtt i voksen alder på grunn av de høye stillingene han har hatt. Det er ikke som om de tilfeldigvis gikk i samme klasse på ungdomsskolen, sier Tybring-Gjedde.

Stortingspolitikeren tror Støre ser at invitasjonen er problematisk.

- Det er svært dårlig dømmekraft av Støre, og jeg tror han ser det selv. Men han tenker nok at han er populær nok til at det går likevel, sier Tybring-Gjedde.

Utenriksministeren har ikke ønsket å kommentere kritikken overfor VG. Heller ikke Slottet har ønsket å uttale seg.

(NTB)

KRITISK: Christian Tybring-Gjedde (FrP). Foto: Cornelius Poppe / Scanpix
KRITISK: Christian Tybring-Gjedde (FrP). Foto: Cornelius Poppe / Scanpix Vis mer