Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Folkemordsiktet tatt i Bergen

45-åringen knyttes til folkemord i Rwanda.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 45 år gammel mann som er siktet av rwandiske myndigheter for delaktighet i folkemord i landet i 1994, fremstilles for varetektsfengsling i Bergen i dag.

Ifølge bt.no ble mannen pågrepet tirsdag.

- Etter en konkret vurdering av saken slik den står nå, mener vi at det nå foreligger bevisforspillelsesfare og unndragelsesfare. Derfor mener vi dette var riktig tidspunkt for pågripelse, sier politiadvokat Marit Formo i Kripos til avisa.

Ifølge anklagene fra rwandiske myndigheter, skal 45-åringen ha vært et profilert medlem av en militsia i Kibungo, som skal ha stått bak en rekke massedrap.

I 2008 sendte landets myndigheter en begjæring til norsk politi om å pågripe mannen, som har bodd her siden 2002, ifølge NTB.

Sammen med kona og flere barn bor han nå i Bergen. Norsk politi dro til det sentralafrikanske landet i fjor.

- Vi ga dem bevis som de nå har brukt for å arrestere ham, sier John Bosco Siboyintore, til en afrikansk avis i dag.  Han er fungerende leder for den rwandiske enheten ansvarlig for å oppspore rømte folkemordmistenkte.

Ifølge etterforskningslederen har norske etterforskere og påtaleansvarlige vært i Rwanda for å samle informasjon.

- De har etterforsket dette ti to år, sier han.

- Jeg vil ikke gi noen kommentar ut over at min klient ikke erkjenner straffskyld, sier Harald Stabell, som representerer 45-åringen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media