Folkepartiet vinner valget i Sveits

Det omstridte partiet er nasjonalforsamlingens største.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det høyreorienterte Folkepartiet befester posisjonen som det største partiet i nasjonalforsamlingen etter valget i Sveits.

Folkepartiet har markert seg sterkt med sin innvandringsfiendtlige politikk, og i valgkampen har partiet tatt til orde for en lovendring som vil bety at innvandrere blir kastet ut av landet hvis de gjør seg skyldige i alvorlig kriminalitet.

Partiet får en oppslutning på 28,8 prosent, en framgang på 2,1 prosentpoeng, viser prognoser som ble presentert på sveitsisk fjernsyn etter at valglokalene stengte søndag kveld.

Hvis prognosene slår til, vinner Folkepartiet seks nye mandater i den sveitsiske nasjonalforsamlingen.

- Jeg er veldig fornøyd, sier Folkepartiets president Ueli Maurer, som sier Folkepartiet nå vil konsentrere seg om arbeidet for å holde Sveits ute av EU.

Folkepartiet ledes av den karismatiske milliardæren Christoph Blocher, som nå blir styrket i landets regjering. Men han må uansett dele makta med de tre største partiene, ettersom Sveits danner regjering etter formannskapsprinsippet. Svarte får Årets valgkamp oppfattes som usedvanlig krass. To uker før valget endte det med voldelige sammenstøt mellom demonstranter og politi i Bern.

Demonstrantene viste sin misnøye med en provoserende ny plakat fra Folkepartiet, som viser partiets maskot - ei hvit geit - som sparker et svart får ut av landet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer