- Folkestad kan umulig se sammenhengen i sine egne resonnementer

Spekter-direktør Anne-Kari Bratten tar seg ikke nær av likestillingskritikken fra Unio-leder Anders Folkestad.

PRELLER AV: Spekter-direktør Anne-Kari Bratten lar likestillingskritikken fra Unio prelle av. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
PRELLER AV: Spekter-direktør Anne-Kari Bratten lar likestillingskritikken fra Unio prelle av. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Menns del av foreldrepermisjonen, fedrekvoten, har igjen satt fyr på debatten etter at NHO-direktør Kristin Skogen Lund denne uka gikk løs på regjeringens forslag om å la foreldre «med et lite kryss» flytte permisjonsukene fra den ene til den andre.

Det betyr at fedrekvoten i praksis avvikles, mente Skogen Lund, som fulgte opp med at permisjontida da burde kuttes, slik at kvinner ikke ble stående for lenge utenfor arbeidslivet.

- Det vil gå mer utover arbeidende kvinner generelt. Og likestillingen vil lide, sa Skogen Lund til Dagbladet i går.

Det sa Spekter-direktør Anne-Kari Bratten seg enig i - og de to fikk kraftig kritikk av Unio-leder Anders Folkestad i går ettermiddag:

- NHO og Spekter tar et riktig standpunkt når de er mot fjerning av fedrekvoten, men her viser de også sitt janusansikt. Samtidig som de argumenterer for likestilling i spørsmålet om pappapermisjon, og de er blant de ivrigste i heiagjengen til arbeidsministeren når han vil endre arbeidsmiljøloven. Da svikter de kvinnene totalt.

Unio-lederen peker på at kvinner i større grad enn menn er midlertidig ansatt, og at midlertidige ansettelser er mest utbredt i kommunal og statlig virksomhet - og høyest innen undervisning og helse og sosialtjenester. De foreslåtte endringene i arbeidsmiljøloven vil forsterke dette, mener Folkestad

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer