- Folkestad kan umulig se sammenhengen i sine egne resonnementer

Spekter-direktør Anne-Kari Bratten tar seg ikke nær av likestillingskritikken fra Unio-leder Anders Folkestad.

PRELLER AV: Spekter-direktør Anne-Kari Bratten lar likestillingskritikken fra Unio prelle av. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
PRELLER AV: Spekter-direktør Anne-Kari Bratten lar likestillingskritikken fra Unio prelle av. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Menns del av foreldrepermisjonen, fedrekvoten, har igjen satt fyr på debatten etter at NHO-direktør Kristin Skogen Lund denne uka gikk løs på regjeringens forslag om å la foreldre «med et lite kryss» flytte permisjonsukene fra den ene til den andre.

Det betyr at fedrekvoten i praksis avvikles, mente Skogen Lund, som fulgte opp med at permisjontida da burde kuttes, slik at kvinner ikke ble stående for lenge utenfor arbeidslivet.

- Det vil gå mer utover arbeidende kvinner generelt. Og likestillingen vil lide, sa Skogen Lund til Dagbladet i går.

Det sa Spekter-direktør Anne-Kari Bratten seg enig i - og de to fikk kraftig kritikk av Unio-leder Anders Folkestad i går ettermiddag:

- NHO og Spekter tar et riktig standpunkt når de er mot fjerning av fedrekvoten, men her viser de også sitt janusansikt. Samtidig som de argumenterer for likestilling i spørsmålet om pappapermisjon, og de er blant de ivrigste i heiagjengen til arbeidsministeren når han vil endre arbeidsmiljøloven. Da svikter de kvinnene totalt.

Unio-lederen peker på at kvinner i større grad enn menn er midlertidig ansatt, og at midlertidige ansettelser er mest utbredt i kommunal og statlig virksomhet - og høyest innen undervisning og helse og sosialtjenester. De foreslåtte endringene i arbeidsmiljøloven vil forsterke dette, mener Folkestad

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.