Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Folket bryr seg ikke om hvem som var kong Olavs far

Et flertall mener det ikke spiller noen rolle hvem som var kong Olavs biologiske far.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en meningsmåling som Opinion har gjort for Aftenposten svarer ni av ti at tvilen om hvem som var kong Olavs biologiske far - kong Haakon eller den engelske livlegen sir Francis Laking - ikke har noen betydning for deres syn på det norske monarkiet.

Fem prosent svarer at de har fått et mer negativt syn på monarkiet, mens tre prosent sier de har blitt mer positive.

I en annen meningsmåling som Infact har gjort for VG svarer 77 prosent at det er helt uinteressant å få avklart hvem som var kong Olavs far. De yngste er mer nysgjerrig på svaret enn de eldste.

I denne målingen svarer ni prosent at de vil være mer negativ til monarkiet dersom livlegen var kong Olavs far. Elleve prosent mener de vil bli mer positiv til monarkiet dersom teorien stemmer. 78 prosent svarer at deres holdning uansett ikke vil bli endret.

Nær fire av fem svarer nei på spørsmålet om det er viktig å få avklart farskapet. 15 prosent mener at avklaringen er viktig, mens sju prosent ikke har noen mening.

(®NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media