Folket er hans siste håp

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • President Bill Clinton befinner seg bukseløs og tilsynelatende i fritt fall. Nå kan alle som vil, ta del i spesialetterforskerens beskrivelse av presidentens seksualliv sammen med den unge Monica Lewinsky. Det er ikke lett å beholde verdigheten i en slik situasjon. Men er det mulig? Kan president Bill Clinton utøve sitt embete hvis alle han møter ikke lenger ser ham inn i øynene, men senker blikket for å sjekke om han har kneppet buksesmekken?
  • Når spørsmålet stilles slik, er det lett å svare nei. En president uten tillit, som betraktes i et latterlighetens lys og er en stående vits på midnatts-TV, kan ikke mobilisere til felles politiske løft og mål. Det er denne situasjonen Clintons partifeller frykter. Selv om vi bare snakker om noen få uker, virker det i dag uendelig lenge siden Det demokratiske partiet håpet å gjenvinne flertallet i Representantenes hus. Nå er de ledende demokrater redde for at presidenten er en møllestein rundt halsen på alle demokratiske kandidater i november.
  • Men ingen vet med sikkerhet. Meningsmålingene har vist at velgerne lenge har trodd at presidenten snakket usant da han benektet sitt forhold til Monica, og Clinton har likevel fått topp karakter for jobben han gjør som president. Målingene har også vist at velgerne ikke stoler på de politikerne og mediefolkene i Washington som krever presidentens hode på et fat. Selv på den verste dagen i hans liv er det trolig forhastet å avskrive Bill Clinton.
  • Rapporten fra Kenneth Starr er å sammenlikne med aktors innledningsforedrag i en rettssak. Nå kommer turen til tiltaltes forsvarere. Den viktigste blant dem er Hillary Rodham Clinton. Selv har Bill Clinton vist at han er i stand til å bevege seg, både hjemme og ute, som talsmann for en politikk velgerne liker, også når skandalen har bølget på sitt høyeste. Men nå er han helt avhengig av at folket ikke forlater ham, slik politikere og mediene har gjort. Hvis Starrs rapport dytter ham utfor stupet på meningsmålingene, forsvinner hans mandat, og da må han gå.