Folket feller knusende dom over Blair

-Storbritannia har blitt et farligere sted å leve.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Etter ti år med Tony Blair ved makten, leverer britene en knusende dom over statsministeren.

Et flertall av britene mener Blair har gjort Storbritannia til et farligere og mer ulykkelig sted å leve, viser en meningsmåling utført for The Observer.

Nesten annenhver brite mener Blair har mistet grepet og ikke lenger er til å stole på, og 57 prosent mener at han burde ha trukket seg for lengst.

61 prosent er uenige i at Storbritannia nå er et bedre sted å leve enn da Blair kom til makten i 1997, og 69 prosent mener at landet nå er farligere enn for ti år siden.

45 prosent mener Blairs utdanningspolitikk har vært dårlig eller svært dårlig, 60 prosent mener det samme om samferdselspolitikken og drøyt halvparten feller en like nådeløs dom over helsepolitikken som har vært en av Labours kampsaker.

De kvinnelige velgerne som sterkt bidro til at Blair vant valget i 1997, stoler i dag mindre på ham enn de mannlige velgerne, viser BPIX-målingen.

Irak-krigen ble dråpen som fikk begeret til å renne over for mange, og 58 prosent ser Blairs støtte til USAs invasjon som hans største tabbe.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer