- Folket har rettet opp historisk feilgrep

Gorbatsjov mener Vesten bør feire.

FREDSPRISVINNER:  Gotbatsjov mener Vesten burde feire annekteringen av Krim. I januar ba han Obama og Putin om å hjelpe til med å starte forhandlinger i Ukraina. Foto:  AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI
FREDSPRISVINNER: Gotbatsjov mener Vesten burde feire annekteringen av Krim. I januar ba han Obama og Putin om å hjelpe til med å starte forhandlinger i Ukraina. Foto: AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den tidligere sovjetiske presidenten Mihail Gorbatsjov forsvarer den russiske annekteringen av Krim.

Gorbatsjov sier at folkeavstemningen på Krim har rettet opp et historisk feilgrep, ifølge den russiske avisa The Moscow Times.

- Krim ble tilsluttet Ukraina basert på sovjetiske lover, som betyr kommunistiske partilover, uten å spørre folket. Nå har folket selv besluttet å rette opp det feilgrepet, sa Gorbatsjov mandag, ifølge Interfax.

Gorbatsjov er mest kjent som den siste sovjetiske presidenten, og i 1990 vant han Nobels fredspris. Gorbatsjov var sterkt delaktig i å avslutte den kalde krigen, og begrepene perestrojka og glasnost, som betyr omstrukturering og åpenhet, vil for alltid være knyttet til navnet hans.

Gorbatsjov mener Vesten har oppfattet situasjonen rundt folkeavstemningen og Russlands annektering av regionen feil.

- Dette burde bli feiret, ikke møtt med sanksjoner, sa han.

Krim var en del av Russland til den sovjetiske lederen Nikita Khrusjtsjov ga regionen som gave til Ukraina i 1954. Både Russland og Ukraina var begge en del av Sovjet da, og gaven kan tolkes som den var av symbolsk art.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer