Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Folket har talt: Solid støtte til Sylvi Listhaug

Statsråden sier hun får blomster og støttende brev nesten hver dag.

TAKKER: Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug er glad for støtten Dagbladets og Ipsos' måling gir henne. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
TAKKER: Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug er glad for støtten Dagbladets og Ipsos' måling gir henne. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En fersk måling fra Ipsos viser solid folkelig støtte til innvandringspolitikken Sylvi Listhaug (Frp) fører. Støtten er på tvers av partilinjene, og er størst i Frp og Høyre, men også betydelig i Arbeiderpartiet og Venstre. 

Tallene, som er hentet inn på oppdrag fra Dagbladet, viser at 55 prosent av Norges befolkning mener den kontroversielle statsråden gjør en god jobb. 22 prosent sier Listhaug gjør en «meget god jobb», mens 33 prosent nøyer seg med å karakterisere innvandringsministerens innsats som en «god jobb». 38 prosent av de spurte i undersøkelsen synes Listhaug gjør en dårlig jobb.

Takker for støtten Til Dagbladet takker Listhaug for støtten, og sier det gir henne støtte når hun trenger det. 

- Jeg vil takke for den store støtten, og spesielt til de som nesten hver dag sender meg håndskrevne brev, blomster, støtteerklæringer og e-post. Det setter jeg stor pris på, og det gir meg et løft når det blåser som verst, sier hun.

Listhaug støttes sterkest av egne velgere, og hele 89 prosent av Frp-velgere sier hun gjør en god jobb, og 87 prosent av Høyre-velgere sier det samme, mens tilsvarende andel hos Ap-velgere er 40 prosent. 41 prosent av Venstre-velgere sier Listhaug gjør en god jobb.

Blant SV-velgere sier 89 prosent at hun gjør en dårlig jobb, mens 72 prosent av MDG-sympatisører sier det samme. 

Slår kollegene Anders Todal Jenssen, professor i statsvitenskap ved NTNU, sier tallene viser at Listhaug fører den innvandringspolitikken «folket vil ha».

- Hun og Frp har lykkes med å holde ved like en forestilling om at Norge hadde en veldig liberal innvandringspolitikk, men realiteten er at vi har hatt en streng linje i disse sakene over lang tid. Hun har klart å opprettholde et «Frp-mot-røkla»-bilde, sier han.

Sammenlikner man med oppslutningen rundt Listhaugs regjeringskolleger, ser man at innvandringsministeren står sterkt blant folket. I april mente 22 prosent at kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) gjorde en god jobb, mens 20 prosent sa det samme om familieminister Solveig Horne (Frp).

Les mer i morgendagens Dagbladet.

 I MEDGANG:   En fersk måling fra Ipsos viser solid folkelig støtte til innvandringspolitikken Sylvi Listhaug (Frp) fører. Grafikk: Kjell Erik Berg
I MEDGANG: En fersk måling fra Ipsos viser solid folkelig støtte til innvandringspolitikken Sylvi Listhaug (Frp) fører. Grafikk: Kjell Erik Berg Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!