- Folket har valgt Kadima

Tzipi Livni sier hun skal lede den neste israelske regjeringen. Men fortsatt er ingenting avgjort i Israel.

FEIRER:  Ingenting å si på stemningen på valgvaken til Kadima i natt, men det kan hende de feirer for tidlig. Foto: TORBJØRN GRØNNING/DAGBLADET
FEIRER: Ingenting å si på stemningen på valgvaken til Kadima i natt, men det kan hende de feirer for tidlig. Foto: TORBJØRN GRØNNING/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TEL AVIV/OSLO (Dagbladet.no): Mens de israelske stemmene telles, sier begge lederne for landets to største partier at de har vunnet valget.

Spenningen er absolutt ikke over, selv om valgdagsmålingene gir sentrumspartiet Kadima og utenriksminister Tzipi Livni en knapp ledelse foran konservative Likud og Benjamin Netanyahu. Det er imidlertid på det rene at Kadima har gjort et overraskende godt valg.

Dagbladet.no var først på Likuds valgvake i går kveld, da alle meningsmålinger før valget viste at Benjamin Netanyahu og Likud kom til å bli Israels største parti. Men da valgdagsmålingene tikket inn klokka 22 lokal tid, var det ikke mye glede å spore hos likudniksene. Etter som stemmene tikket inn, falt hodene til Likud-tilhengerne lenger og lenger ned. For få uker siden så Likud ut til å gjøre rekordvalg. Nå kan det hende at de blir slått av Kadima.

To mandater foran Utenriksminister Tzipi Livnis Kadima ledet med to mandater på Likud når 91 prosent av stemmene var talt opp. Ifølge prognosene har Kadima vunnet 29 mandater i nasjonalforsamlingen Knesset, mens Benjamin Netanyahus Likud har fått 27.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer