- Folket her er modige

Statsministeren, innenriksministeren og politidirektøren i krisemøte om aska etter Grimsvötn. Sør-Island er verst rammet. På nytt etter Eyjafjallajökull i fjor.

OPTIMIST: - Jeg er optimist og håper dette er over i løpet av den kommende uka. Folket her er modige og har jobbet sammen for å klare seg, sier Islands statsminister Johanna Sigurdardottir til Dagbladet. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
OPTIMIST: - Jeg er optimist og håper dette er over i løpet av den kommende uka. Folket her er modige og har jobbet sammen for å klare seg, sier Islands statsminister Johanna Sigurdardottir til Dagbladet. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KIRKJUBÆJARKLAUSTUR (Dagbladet): - Jeg er optimist og håper dette er over i løpet av den kommende uka. Folket her er modige og har jobbet sammen for å klare seg, sier Islands statsminister Johanna Sigurdardottir til Dagbladet.

Hun deltok i dag sammen med lokale hjelpemannskap, innenriksminister Ögmundur Jónasson og politidirektør Haraldur Johannessen på et krisemøte i landsbyen Kirkjubæjarklaustur sør på Island. Byen er den som er hardest rammet av aska fra vulkanutbruddet fra Grimsvötn.

Men det er ikke første gang islendingene på Sør-Island er rammet av askekrise.

- Ønsker å forbedre oss Følget besøkte deretter et gamlehjem i landsbyen der hun hilset på mange av de beboende.

- Vi ser oss rundt her fordi vi vil se hvordan folk håndterer situasjonen og om hva vi kan gjøre for å møte deres behov. Vi ønsker å svare på en slik situasjon på best mulig måte og lære av hva vi har gjort. Vi har jo allerede lært mye om Eyjafjallajökull, og vi ønsker å se om det er noe vi kunne gjort bedre, sier Sigurdardottir til Dagbladet.

- Hardt rammet Politidirektør Haraldur Johannessen, som er sjef for krisehåndteringen på Island, bekrefter at befolkningen på Sør-Island er spesielt følsom til slike situasjoner siden de også ble rammet av Eyjafjallajökull.

- Vulkanutbruddene har rammet dem hardest. Derfor er det viktig å besøke dem og snakke med dem om hvordan de opplever det. Vi diskuterte på krisemøtet hvordan vi vil håndtere situasjonen i dag og i dagene framover, sier Johannessen til Dagbladet.

KRISEMØTE: Statsministeren, innenriksministeren og politidirektøren i krisemøte om askekrisa. Foto: John T. Pedersen
KRISEMØTE: Statsministeren, innenriksministeren og politidirektøren i krisemøte om askekrisa. Foto: John T. Pedersen Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer