Folket må bestemme!

Et lite mindretall av nei-folk på Stortinget bør ikke kunne overprøve et eventuelt ja fra folket i EU-saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nei-folkene setter demokratiet ut av spill når de nå går imot endring av Grunnlovens §93. Fortsatt forsvarer de at et lite mindretall på Stortinget skal kunne overprøve folkets vilje gjennom en folkeavstemning.

Hvis et flertall i en folkeavstemming for eksempel sier ja til EU-medlemskap, skal da et lite mindretall av nei-folk på Stortinget kunne overprøve folkets vilje? Hvilket demokrati er det?

Det er ganske oppsiktvekkende at neileder Heming Olaussen mener at resultatet av en folkeavstemning skal kunne hindres satt ut i livet av et lite mindretall i Stortinget. Når folkets vilje munner ut i et resultat Olaussen ikke liker, da skal folkets vilje overprøves! Slike prinsipper hører ikke hjemme i et demokrati! Olaussens prinsipper hører hjemme under helt andre styresett i land vi ikke liker å sammenligne oss med.

For meg er det fullstendig ubegripelig at folkevalgte i Stortinget kan følge Olaussens tankegang. De stortingsrepresentanter som har tenkt å følge ham: Vil dere ikke respektere en folkeavstemning hvor flertall av folket sier ja til EU-medlemskap? Er det bare nei-flertall som krever respekt? Hvis det er slik, hva skal vi da med folkeavstemning som et demokratisk verktøy?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer