Folket rørt til tårer

Ikke bare prinsesse Märtha Louise var rørt under vielsen i Nidarosdomen. I det yrende folkelivet på torget tørket damene tårene da prinsessen og Ari ga hverandre sitt ja.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Og brudekjolen skuffet ikke:

- En skikkelig snøhvit-kjole, mente damene.

Rundt 50.000 mennesker var samlet i Trondheim sentrum for å hylle brudeparet og få et glimt av dem og de kongelige gjester, ifølge politiet. Det var ingenting å si på stemningen på torget rundt statuen av Olav Trygvasson. Mange ventet i flere timer for å få best mulig utsikt. Da bruden endelig kom ut fra Stiftsgården sammen med sin far, kong Harald, ble spenningen utløst: Vi fikk se KJOLEN!

- Åh, sååååå nydelig kjole, ropte flere da de så prinsessens brudekjole.

Da hestevognen med bruden passerte Olav Trygvasson-statuen fikk damene bedre blikk på kjolestoff og utringning.

- Det var en skikkelig eventyrkjole. Hun så ut som Snøhvit, kommenterte Silje Landevåg (17).

- Utringningen så ut som et hjerte - det var fint og så var det kule ermer som sto opp. Det var fint med en sånn jakke utenpå, mente Therese Aune (18).

Sammen med venninnene fulgte de med på hele vielsen på storskjerm. Og da Märtha gikk opp kirkegulvet, nuppet huden seg.

- Æ skjælv, æ, utbrøt Ida Schive (17).

Og Ragnhild Staverløkk (17) tørket stadig tårene:

- De er så søte sammen. De er noe for seg selv. Derfor blir jeg så rørt.

Og hun var ikke alene, mange tok fram lommetørklene da Sissel Kyrkjebø sang og Märtha og Ari så hverandre dypt i øynene. Og folket la merke til at heller ikke Ari var uberørt

- Han så ut som han skulle dø da han sto og venta da hun gikk opp gulvet, mente Kari Weisser.

Jubelen ville ingen ende ta på torget da brudeparet kom gående fra Nidarosdomen til Stiftsgården og stoppet opp og kysset hverandre. På himmelen over torget svevde tapte heliumballonger og gatene var pyntet med Märtha-liljer. Regnet truet stadig, men holdt seg unna, med unntak av noen lykkedråper i brudens slør på torget, inntil brudepar og gjester var på plass i Stiftsgården.

(NTB)

<B>SEGNET OM: En gardist måtte bæres vekk på båre etter at han gikk i bakken minutter etter at hestevognen med bruden kjørte forbi. Han sto vakt ved ruta mellom Stiftsgården og Nidarosdomen.
FOLKELIVET: Flere unge jenter stilte i prinsessekrone og kunne sikkert tenkt seg å være dagens prinsesse i stedet for Märtha.