Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Folket roser Köhn

Biskop Rosemarie Köhn har bred støtte i det norske folk for å gi Siri Sunde tilbake stillingen som kapellan i Nordre Land prestegjeld. Mens hele 61 prosent støtter Köhns avgjørelse, mener bare 21 prosent at hun ikke burde gitt jobben tilbake til den lesbiske kapellanen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det viser en måling MMI har gjort for Dagbladet.

Samtidig svarer svært mange - 42 prosent av de spurte - at de tror Sunde-saken har brakt oss nærmere et skille mellom stat og kirke. 29 prosent mener saken ikke har noen betydning for diskusjonen stat/kirke, mens vet-ikke-andelen er på hele 30 prosent.

Tvil om statskirken

MMIs intervjuundersøkelse viser også at det hersker stor tvil om statskirkeordningen. 41 prosent mener det er riktig å holde fast på statskirken, 27 prosent er imot, mens hele 32 prosent ikke har gjort seg opp noen mening om saken.

Rosemarie Köhn ble møtt med høyrøstede fy-rop fra store deler av Kirke-Norge da hun mandag i denne uka besluttet å gi den omstridte kapellanen Siri Sunde jobben tilbake.
MMIs måling viser en langt romsligere holdning til homofilispørsmålet ute i det norske folk. Det er særlig kvinnene som støtter Köhn. 65 prosent av kvinnene svarer at de støtter Köhns valg. Også flertallet av mennene - 54 prosent - i denne undersøkelsen støtter Hamar-bispens beslutning.

Støtte fra eldre

Det er også en klar tendens til at Köhn høster størst støtte blant folk med høyere utdanning og i aldersgruppen 25 til 39 år.

Minst støtte har Köhn i aldersgruppen 60 år eller mer. Her svarer 41 prosent at det ikke var riktig å gi Sunde jobben tilbake. Kirkerådet, statsråd Jon Lilletun og flertallet av landets biskoper bør imidlertid merke seg at selv i den mest kritiske gruppen sier 44 prosent at de støtter Köhn.

- Ikke overrasket

Kirkerådets leder Gunvor Kongsvik har vært en av Rosemarie Köhns motstandere i Sunde-saken. Hun er ikke overrasket over at et bredt flertall av det norske folk støtter biskopens beslutning om å gi Siri Sunde jobben tilbake.

- Jeg lever i samfunnet og hører hva folk sier. Derfor er jeg ikke overrasket om at så mange som 61 prosent stiller seg bak hennes avgjørelse, sier Kongsvik.

- Hvordan opplever du å være så ettertrykkelig på kollisjonskurs med folkemeningen?

- Er det folket som skal bestemme hva Kirken skal gjøre, eller skal Kkirken organisere sin virksomhet etter bibelens lære? spør Kongsvik.

I går var det støttefakkeltog for Siri Sunde og kjæresten Eleanor Brenna. Flere hundre deltok.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media