Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Folket svikter Bush

Amerikanerne er mindre imponert over presidentens Irak-håndtering.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oppslutningen om president George W. Bushs håndtering av krigen i Irak har sunket 20 prosentpoeng siden april, viser en meningsmåling gjort for tidsskriftet Newsweek. Ifølge målingen, som ble gjennomført torsdag og fredag, er nå 53 prosent av den amerikanske befolkningen fornøyd med måten Bush-administrasjonen håndterer situasjonen i Irak. I april mente 74 prosent det samme.

Den generelle oppslutningen om presidenten har sunket fra 61 prosent i mai til 55 prosent i juli, skriver Newsweek.

Hele 38 prosent sier de tror Bush-regjeringen med hensikt villedet opinionen i spørsmålet om bevisene for Saddam Husseins masseødeleggelsesvåpen, for å få støtte til Irak-krigen. 53 prosent av de spurte i undersøkelsen sier de ikke tror regjeringen førte befolkningen bak lyset.

Striden om Iraks angivelige forsøk på å kjøpte uran fra Niger har forfulgt Bush under hele hans Afrika-reise denne uka, etter at Det hvite hus innrømmet at påstanden ikke burde vært inkludert i presidentens tale til nasjonen i januar.

I spørreundersøkelsen gjort for Newsweek sier 72 prosent av de spurte at de ikke har hørt om saken.

Bush har gjort kampen mot terror til sin fanesak foran presidentvalget neste år. Men halvparten av USAs registrerte velgerne sier nå at økonomi og arbeidsplasser er viktigere saker for dem, enn rikets sikkerhet og terrorisme. 22 prosent sier kampen mot terror og rikets sikkerhet vil være de viktigste sakene når de skal bestemme seg for hvem de skal gi sin stemme til, skriver Newsweek.

(NTB)