TROR PÅ STØRE: 47 prosent av de spurte i Nationens meningsmåling svarer at de tror Jonas Gahr Støre blir statsminister i 2017. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
TROR PÅ STØRE: 47 prosent av de spurte i Nationens meningsmåling svarer at de tror Jonas Gahr Støre blir statsminister i 2017. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Jonas Gahr Støre

Folket tror Jonas blir statsminister

47 prosent tror Jonas Gahr Støre blir statsminister i 2017.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er svaret i en fersk meningsmåling utført av Sentio for Nationen. Kun 32 prosent av de spurte tror Erna Solberg blir sittende som statsminister.

19 prosent valgte svaralternativet «jeg vet ikke», mens 2 prosent valgte alternativet «andre».

- Det er hyggelig å bli møtt med positiv forventning idet vi går inn i et spennende valgår. Nå gjelder det å stå på hver dag for en ny Ap-ledet regjering til høsten, sier Støre.

Årets budsjett var en utfordring for Solberg, men Høyres nestleder Jan Tore Sanner mener situasjonen styrket hennes posisjon som leder.

- Det har styrket henne som leder. Hun har klart å håndtere spørsmål som er av norsk politikks aller vanskeligste saker. Bensinavgiften ga regjeringskrise i 86, miljø og klima førte til Bondeviks avgang i mars 2000. Hun har klart å finne løsninger og forsterke klimaforliket i ett av norsk politikks aller vanskeligste spørsmål, sier Sanner til avisen.

NTB.