Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jonas Gahr Støre

Folket tror Jonas blir statsminister

47 prosent tror Jonas Gahr Støre blir statsminister i 2017.

TROR PÅ STØRE: 47 prosent av de spurte i Nationens meningsmåling svarer at de tror Jonas Gahr Støre blir statsminister i 2017. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
TROR PÅ STØRE: 47 prosent av de spurte i Nationens meningsmåling svarer at de tror Jonas Gahr Støre blir statsminister i 2017. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er svaret i en fersk meningsmåling utført av Sentio for Nationen. Kun 32 prosent av de spurte tror Erna Solberg blir sittende som statsminister.

19 prosent valgte svaralternativet «jeg vet ikke», mens 2 prosent valgte alternativet «andre».

- Det er hyggelig å bli møtt med positiv forventning idet vi går inn i et spennende valgår. Nå gjelder det å stå på hver dag for en ny Ap-ledet regjering til høsten, sier Støre.

Årets budsjett var en utfordring for Solberg, men Høyres nestleder Jan Tore Sanner mener situasjonen styrket hennes posisjon som leder.

- Det har styrket henne som leder. Hun har klart å håndtere spørsmål som er av norsk politikks aller vanskeligste saker. Bensinavgiften ga regjeringskrise i 86, miljø og klima førte til Bondeviks avgang i mars 2000. Hun har klart å finne løsninger og forsterke klimaforliket i ett av norsk politikks aller vanskeligste spørsmål, sier Sanner til avisen.

NTB.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!