Folket valgte Passat

Passat er folkets valg. Nå gjenstår juryens dom. Rett over nyttår kommer den.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet og Bilforlaget arrangerer denne høsten kåringen av Årets Bil i Norge. Det er første gang på 20 år at en slik kåring gjennomføres her i landet, og vi har til hensikt å gjenta suksessen også kommende år.

Kampen om Årets Biltittelen innledet vi torsdag 6. oktober, og stemmegivingen blant leserne ble avsluttet i går. Og folket har talt - i tusentalls.Fagjuryen har nå siste ord. Det store spørsmålet er: Vil juryen følge opp folkets klare valg? 5. januar faller dommen.

Stor respons

Responsen blant leserne til Dagbladet, bladet BIL, og tilhørende nettsteder har vært formidabel. Bilinteressen i lille Norge er høyst levende. Langt over 20 000 stemmer er kommet inn fra våre lesere landet rundt. Vi takker alle for den store interessen som er vist, og håper samtidig at vi har gitt dere litt interessant og underholdende bilstoff underveis.

De som har truffet blink med sine stemmer når juryen har gjort sitt valg, blir med i trekningen av flere spennende reiser og andre bilrelaterte premier.

Årets store nyhet i familiebilklassen ble altså leserne store favoritt til Årets Biltittelen. Intet uventet valg, for Passat har på rekordtid festet grepet om den norske familiebilkjøperen.

Dagbladet testet nye Passat i mai måned sammen med fem andre konkurrenter - Toyota Avensis, Mazda 6, Saab 9-3, Peugeot 407 og Ford Mondeo.

Testvinneren ble Passat, knepent foran Avensis, og det er i seg selv et kvalitetsstempel. Vi kalte Passat den gang kongen på haugen. Leserne er åpenbart av samme mening.

 FOLKETS FAVORITT:  VW Passat har gitt familiebilklassen et sterkere strøk av luksus og storbil, og er lesernes ubstridte favoritt til Årets Biltittelen. Spørsmålet er: Vil juryen mene det samme? Foto: Rune I. Myhre
FOLKETS FAVORITT: VW Passat har gitt familiebilklassen et sterkere strøk av luksus og storbil, og er lesernes ubstridte favoritt til Årets Biltittelen. Spørsmålet er: Vil juryen mene det samme? Foto: Rune I. Myhre Vis mer

Passat har helt klart gitt familiebilklassen et løft. Design, innredning og utstyr gir en smak av overklasse, noe som flere og flere nordmenn faller for.Bilen er også større enn flere av konkurrentene med gedigen baksete - og bagasjeplass. Utstyrsfinesser som elektronisk håndbrekk og «hill holder» som gjør at bilen ikke sklir ved bakkestart, styrker inntrykket av en moderne og tidsriktig bil. .

Sparebøsse

Noe av det som imponerer kanskje aller mest er dieselmotorene som er rene sparebøsser. Vi har nylig kjørt en frisk toliters dieselvariant med 140 hester og knapt brukt halvliteren på mila. På lengre turer ute på landeveien har vi vært nede i 0,43 med en avslappet høyefot og respekt for fartsgrensene. Det er det ikke mange av konkurrentene som kopierer. Velg diesel hvis det er Passat du skal ha.

Knallspurt

Den store overraskelsen på oppløpssida den siste uka er Alfa Romeo 159. Fra en sjuende plass forrige tirsdag raste den opp på andreplassen, knepent foran BMW 3-serie.Den spurten var både imponerende og uventet.

Men Alfa Romeo har tydelige markert at de har alvorlige hensikter i Norge, og nye 159 har heller ikke utseendet imot seg. Den har åpenbart truffet mange med sin italienske eleganse.