Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Folket vil ha Marit Arnstad som Sp-leder

35 prosent mener hun bør overta etter Liv Signe Navarsete.

DRØMMEDAMA: Marit Arnstad er og for blir Sps drømmdame. Nå viser en meningsmåling at også folk flest gjerne ser at hun blir Sp-leder. Foto:Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet
DRØMMEDAMA: Marit Arnstad er og for blir Sps drømmdame. Nå viser en meningsmåling at også folk flest gjerne ser at hun blir Sp-leder. Foto:Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De spurte i en ny meningsmåling fra Ipsos MMI, utført for Dagbladet, mener Marit Arnstad bør bli ny leder i Senterpartiet. Hele 35 prosent av de spurte vil ha henne, 17 prosent vil ha 1. nestleder Ola Borten Moe, mens bare 10 prosent vil ha 2. nestleder Trygve Slagsvold Vedum som ny partileder.

- Det er veldig bra at folk mener bra ting om Senterpartiet, sier nestleder Trygve Slagsvold Vedum i en kommentar til Dagbladet.

Mer enn det vil han ikke si om målinga. Han vil heller ikke si om han har tenkt å stille som ny leder i partiet.

Vedum, om ikke Arnstad Internt i Sp er Slagsvold Vedum den som jevnt over er foretrukket om Marit Arnstad ikke skulle stille som leder. Men utover det er folket i takt med Sp-folket. Arnstad har massiv støtte internt i partiet om hun skulle takke ja til å overta stafettpinnen etter Liv Signe Navarsete.

Ellers er folket usikre på hva slags ledervalg Senterpartiet bør ta. Hele 27 prosent svarer at de ikke vet hvem som bør bli leder etter Liv Signe Navarsete.

Avventer Arnstad Men foreløpig er det uvisst hva Arnstad vil. Hun har sagt at hun vil vurdere ledervervet om valgkomiteen spør, og samtidig at hun ikke ser seg selv i rollen som partileder.

Nå er spørsmålet om hun faktisk vurderer å bli leder, eller om hennes uttalelser er blitt vridd og vendt på så mange ganger at det blir umulig for henne å avklare noe ytterligere før hun får svart valgkomiteen. Overfor Dagbladet avviser hun kontant å bidra til noen oppklaring.

- Nei, det har jeg ingen kommentar til nå, sier Arnstad, som heller ikke vil kommentere målinga.

Starter ledervalget I dag skal Senterpartiets landsstyremøte sette ned en valgkomite til det ekstraordinære landsmøte 7. april. Så fort valgkomiteen kommer i gang med arbeidet, vil det trolig bli avklart hvem som til slutt står igjen som lederkandidat.

Dagbladet er kjent med at det ikke er aktuelt for verken Trygve Slagsvold Vedum eller Marit Arnstad å stille opp mot hverandre.

NESTLEDERNE: På Ipsos MMIs nye måling er det 17 prosent som mener at Ola Borten Moe bør bli leder i Senterpartiet, mens 10 prosent mener Trygve Slagsvold Vedum i stedet bør ledet Sp. Det står i kontrast til partiet hvor Trygve Slagsvold Vedum blir sett på som en samlende lederkandidat om Marit Arnstad ikke stiller. 
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
NESTLEDERNE: På Ipsos MMIs nye måling er det 17 prosent som mener at Ola Borten Moe bør bli leder i Senterpartiet, mens 10 prosent mener Trygve Slagsvold Vedum i stedet bør ledet Sp. Det står i kontrast til partiet hvor Trygve Slagsvold Vedum blir sett på som en samlende lederkandidat om Marit Arnstad ikke stiller. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer

Liv Signe Navarsete trakk seg 11. januar etter massivt press. Etterhvert har hele ledelsetrioen, som fikk slakt i partiets egen havarikommisjon etter valget, stilt sine plasser til disposisjon.

Til slutt gjorde også Ola Borten Moe det samme, til tross for at han ønsker å fortsette som nestleder.

På meningsmålingen er han mer populær enn Trygve Slagsvold Vedum, men Borten Moe har selv avvist at han er lederkandidat og pekt på sin nestlederkollega. Mye skyldes at han internt er svært omstridt.

Til Dagbladet sier han at hans status er uendret, og at han ikke har noen kommentar til målinga.

Hele Norges coronakart