Folket vil ha Stoltenberg

Feier Erna Solberg av banen i en ny meningsmåling.

FREDRIKSTAD 20090116:
Statsminister Jens Stoltenberg begynte årets valgkamp med et besøk til Østfold fredag morgen, der han blant annet rakk en tur innom Gamlebyen i Fredrikstad. 
Foto: Heiko Junge / SCANPIX
FREDRIKSTAD 20090116: Statsminister Jens Stoltenberg begynte årets valgkamp med et besøk til Østfold fredag morgen, der han blant annet rakk en tur innom Gamlebyen i Fredrikstad. Foto: Heiko Junge / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Jens Stoltenberg feier Høyre-leder Erna Solberg av banen i en ny meningsmåling. Mer enn dobbelt så mange foretrekker Stoltenberg som statsminister etter valget til høsten.

53,5 prosent av de spurte vil at Stoltenberg fortsetter som statsminister. Bare halvparten så mange, 26,4 prosent, ønsker at Erna Solberg overtar, viser en meningsmåling InFact har gjort for VG.

Stoltenberg sier i en kommentar at han tror uklarheten på borgerlig side er noe velgerne mener de ikke trenger nå.

- Dette er en tillitserklæring til regjeringens arbeid, men også et bevis på at velgerne ikke vil ha eksperimenter, men trygghet. At høyresiden ikke klarer å komme opp med et klart regjeringsalternativ, er helt klart et problem for dem, sier Stoltenberg.

Velgere som stemmer Venstre og KrF vil heller ha Stoltenberg fremfor Erna Solberg. Det samme vil Frp-velgerne.

Frp-formann Siv Jensen er ikke overrasket.

- Dette viser at det norske folk ikke akkurat har noe rungende ønske om å få Bondevik-partiene tilbake i regjering, sier Jensen til VG. (NTB)

 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.