Ingen Sylvi-sprett likevel?

Folket vraker Sylvi

Folk flest vil ha Ketil Solvik-Olsen som ny Frp-leder, ifølge Dagbladets ferske meningsmåling. Blant Frp-velgere er Sylvi Listhaug mer populær, men hun pustes i nakken. 44 prosent av Frp-erne foretrekker Solvik-Olsen.

VARSLER ENDRING: En offensiv Sylvi Listhaug gjorde det klart at hun kommer til å rendyrke Frp. Reporter: Steinar Suvatne. Foto: Ivan Larsson / Dagbladet Vis mer
Publisert

Frp gjør et voldsomt hopp på målinga Ipsos har utført på vegne av Dagbladet denne uka.

Partiet bykser fram 3,4 prosentpoeng, til en oppslutning på 12,9.

Det er den beste målinga partiet har hatt i Dagbladet siden august i fjor, og en strålende fornøyd Siv Jensen utelukket ikke en Sylvi Listhaug-sprett.

Folket vil ha Ketil

Målinga er i sin helhet tatt opp etter at Siv Jensen pekte på Listhaug som sin arvtager.

Ipsos har også spurt folket hvem de helst ser blir ny Frp-leder. Disse tallene er mindre lystig lesning for Listhaug. Den tidligere statsråden støttes bare av 21 prosent av de spurte. Hele 62 prosent ønsker heller at Ketil Solvik-Olsen, som Jensen anbefaler som ny 1. nestleder, overtar ledervervet i partiet.

13 prosent sier at de ikke vet, mens 5 prosent av de spurte verken ønsker Listhaug eller Solvik-Olsen som Siv Jensens arvtager.

- Ingen leder har mulighet til å bli populær før hun eller han har fått jobben. Disse tallene viser at min anbefaling om at Sylvi og Ketil blir ny leder og 1. nestleder faller i god jord. De to utfyller hverandre, og gir samlet en god gjenklang hos velgerne, sier Siv Jensen til Dagbladet.

Hun legger til:

- Men det er Frp-landsmøtet som velger ny leder, ikke jeg.

Frp-ere vil ha Sylvi - såvidt

Tallene tyder på at Listhaugs velgerappell utenfor Frp er begrenset sammenlignet med Ketil Solvik-Olsen.

Men blant Frp-velgerne er Listhaug langt mer populær enn hos folket forøvrig, ifølge Ipsos-undersøkelsen.

Men heller ikke her er støtten til Listhaug voldsom.

56 prosent av Frp-velgere ønsker sier de ønsker Listhaug som ny partileder, mot 44 prosent som støtter Solvik-Olsen.

- Ulike velgergrupper

Sistnevnte forteller Dagbladet at problemstillingen er av hypotetisk art.

- Jeg stiller ikke som lederkandidat. Det er fint å se at Sylvi og jeg har så sterk samlet støtte blant Frp-velgerne. Jeg håper landsmøtet vil gi meg tillit som nestleder og gleder meg til å være en del av ledertrioen, sier Solvik-Olsen.

Sylvi Listhaug forteller Dagbladet at tallene viser at hun og Solvik-Olsen har appell hos ulike velgergrupper.

- Det er fint å se at Ketil og jeg har så sterk samlet støtte blant Frp-velgerne. Vi appellerer nok til litt ulike velgergrupper og vil utfylle hverandre på en god måte dersom vi får tillit fra landsmøtet, sier Listhaug.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer