Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Folketrygdsjefen: - Meglerne fortjener ikke lønna

TRONDHEIM (NTB): Aksjemeglerne som i fjor hadde årsinntekter på over 10 millioner kroner, fortjener ikke lønna. Det mener en av de tyngste aktørene på Oslo Børs, folketrygdsjefen Tore Lindholt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lindholt reagerer kraftig på de skyhøye lønningene under fjorårets børsfest.

-Årslønn til aksjemeglere på over 10-20 millioner kroner er et tegn på at noe er fundamentalt galt med aksjemarkedet, og at konkurransen langt fra fungerer som den skal, sier administrerende direktør Tore Lindholt i Folketrygdfondet til Adresseavisen.

Lindholt hevder at meglerne ikke tjener så mye fordi de er spesielt dyktige, men fordi de er eksepsjonelt godt plassert i pengestrømmen i aksjemarkedet.

Som leder av det statlige Folketrygdfondet har Lindholt og hans 18 medarbeidere ansvar for å forvalte verdipapirer for 100 milliarder kroner. Av disse er 10 milliarder plassert i aksjer som gjør Folketrygdfondet til en av de tunge aktørene på Oslo Børs.

Fondet kan plassere 20 prosent av kapitalen i aksjer, men har i dag bare plassert 10 prosent på denne måten. Resten er plassert i obligasjoner, sertifikater og vanlige bankinnskudd. De siste årene har den gjennomsnittlige avkastningen på Folketrygdfondets investeringer vært på 11 prosent. På de rene aksjeinvesteringene har avkastningene vært på nærmere 20 prosent.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!