Folkets dom: Nei til søndagsåpne butikker

- Overraskende, sier Høyre.

VIL HA STENGTE BUTIKKER: Folk flest ønsker ikke søndagsåpne butikker. Illustrasjonsfoto: John T. Pedersen / Dagbladet
VIL HA STENGTE BUTIKKER: Folk flest ønsker ikke søndagsåpne butikker. Illustrasjonsfoto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det går fram av en spørreundersøkelse Ipsos MMI har gjennomført for Dagbladet. Den viser nemlig at hele 58 prosent er imot regjeringens ønske om å innføre søndagsåpne butikker, bare 26 prosent er for. Resten har ingen formening. 

- Jeg må si jeg er overrasket over et så klart nei-flertall. Jeg tror det gjenspeiler en generell skepsis til endringer, sier Høyres næringspolitiske talsmann, Gunnar Gundersen, til Dagbladet. 

- Drømmer on søndagsfri Bakgrunnstallene viser at Oslo-folk liker forslaget bedre enn landet ellers. I Oslo er 35 prosent for forslaget, mens 49 prosent er imot. Den største skepsisen finner vi på Vestlandet, der 20 prosent er for og 67 prosent er imot. Videre er kvinnner langt mer fornøyd med dagens ordning enn menn, 31 prosent av norske menn ønsker søndagsåpne butikker mot bare 22 prosent av kvinnene.  

Gruppa som bryter trenden, er de unge: I aldersgruppa 15-24 år er nemlig 41 prosent for, mens 34 prosent er imot.

I gruppa 60 og over er man imidlertid ditto skeptisk: Her er bare 12 prosent for og hele 73 prosent imot.    - Denne gallupen viser tydelig at folk flest er skeptisk til forslaget, noe som tyder på at man er ganske tilfreds med den tilgangen man har i dag, sier Per Roskifte, konserndirektør for kommunikasjon og samfunnskontakt i dagligvarekjeden Norgesgruppen, som aktivt jobber imot forslaget. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.