Folkets favoritter

Kristin Halvorsen og Erna Solberg er «dyktige» og «tydelige» og gleder seg over å være klart best likt av folket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jens Stoltenberg har også et bra omdømme. Men Kjell Magne Bondevik er «gammeldags», Lars Sponheim «arrogant» og Dagfinn Høybråten både «gammeldags» og «arrogant». Dette går fram av en meningsmåling Research International har gjort for BI og kommunikasjonsbyrået Burson-Marsteller, Oslo. Målingen viser velgernes syn på våre fremste politikere både når det gjelder tillit, egenskaper og omdømme.

Tillit

Kristin Halvorsen topper tillitsbarometeret, tett fulgt av Jens Stoltenberg og Erna Solberg. Carl I. Hagen, Frp, og statsminister Kjell Magne Bondevik, KrF, kommer et godt stykke bak. Minst tillit har de tre lederne for sentrumspartiene, Lars Sponheim,V, Åslaug Haga, Sp og Dagfinn Høybråten, KrF.

Egenskapene

Kristin Halvorsen og Erna Solberg framstår med det beste omdømmet og de mest positive profilene. Jens Stoltenberg er best likt blant mannfolka. De andre tillegges til dels sterkt negative egenskaper. Ifølge målingen mener velgerne at Kristin Halvorsens mest utpregede egenskaper er «folkelig», «dyktig», «tydelig» og «ærlig». Erna Solberg blir først og fremst sett på som «dyktig», «målrettet»,«uredd» og «tydelig». Begge blir også sett på som minst konfliktsky av våre politikere. Men det var ikke mange konflikter å spore da de møttes for å ta en titt på tallenes tale i går. - Veldig hyggelig, sa de to. - Dette henger nok nøye sammen med at jeg mener det jeg sier og sier det jeg mener, sier Kristian Halvorsen. At hun blir sett på som ærlig, er hun glad for. - Men det er ikke så rart, jeg er så dårlig til å lyve at jeg ville blitt gjennomskuet, ler hun. - Det er ikke alt her jeg er enig i, men i sum er det jo veldig bra, smiler Solberg. Hun er litt overrasket over at de to kommer så likt ut på mange områder, og mener hun er bedre til å se sammenhenger i politikken - noe Halvorsen er helt uenig i. - Se på tallene - jeg slår deg på det å være visjonær. Det er folkets dom vi har her, ler Halvorsen. Vi aner nok en smule skadefryd over tallene til en del av «gutta», uten at de vil si mye om det.

- Men dette skal studeres nøye, lover hun.

Hold løfter!

I undersøkelsen er det også spurt om hva folk mener er viktig for at de skal ha tillit til den politiske lederen . Det viktigste er at lederen «holder løfter», «har evne til å tenke langsiktig og ta veivalg» og «har evne til å kommunisere politikken klart og tydelig». Minst vekt legger svarerne på at lederen «har evne til å håndtere mediene på en god måte».

Folkets favoritter
Folkets favoritter
MEST POP: Høyres Erna Solberg og Sosialistisk Venstrepartis Kristin Halvorsen.