Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Folkets vilje

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • I et sommerintervju i Dagsavisen sier sosialminister Guri Ingebrigtsen at hun er på leiting etter et nivå på alkoholavgiftene som har oppslutning i befolkningen. Det er en ny holdning i alkoholpolitikken. Det har jo vært ganske tydelig at folk flest har ment at alkoholavgiftene har vært det rene opptrekkeri. Derfor har nordmenn en hysterisk holdning til taxfreebutikkene som er tilgjengelig ved fly- og båtreiser til utlandet. Dessuten har det ført til hjemmebrenning og smugling.
  • Men de høye prisene på alkohol har vel også hatt et annet mål enn å irritere befolkningen og tilføre statskassa noen milliarder? I alle fall har politikerne argumentert for de høye prisene med at de ville redusere forbruket og dermed skadene. Og det ser ut til å ha virket. Hvis sosialminister Ingebrigtsen nå vil lytte til folkets røst i dette spørsmålet, står vi overfor en revolusjon i alkoholpolitikken.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media