Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Folkvords korrupsjonsbok forsøkt stoppet av advokat

- Boka er full av faktafeil, hevder selskap.

HAR SKREVET BOK: Erling Folkvord. Foto: KRISTIAN RIDDER-NIELSEN / Dagbladet
HAR SKREVET BOK: Erling Folkvord. Foto: KRISTIAN RIDDER-NIELSEN / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Erling Folkvord reagerer på at et rekrutteringsbyrå forsøker å stoppe boken hans «Vår korrupte hovedstad». Selskapet mener boken er full av faktafeil.

Folkvord på sin side sier boken viser eksempler på det han mener er grov korrupsjon i Oslo. Blant annet navngir han private næringsdrivende som får «utilbørlige fordeler» fordi de har mektige venner, skriver NRK.

Advokat Carl Bore har sendt brev til Spartacus forlag for å stoppe utgivelsen. Bore representerer Asor, et rekrutteringsbyrå i helsesektoren, som blir omtalt i Folkvord bok.

- Boken inneholder uriktig og sterkt omdømmeskadelig omtale av vår klient. De fremstilles i en bok om korrupsjon som en gjennomkorrupt bedrift, sier Bore til NRK.

Selskapet beskyldes for å ha sendt fakturaer for gratisarbeid, for ikke å ha gitt tarifflønn og for at ansvarlige personer ikke har nødvendig sykepleiergodkjennelse.

- Det er klart uriktige påstander. Det er veldig lite som er riktig, sier Bore.

Folkvord reagerer sterkt på Bores forsøk på å stanse utgivelsen.

- Jeg synes retten til å utgi en bok er viktig, retten til å legge fram oppsamlede fakta, sier Rødt-politikeren og legger til at det er svært uvanlig at bøker forsøkes stanset i Norge.

- Det er spesielt uheldig at noen prøver å hindre utgivelsen av en bok om et tema som er såpass viktig og såpass lite klarlagt som eventuell forekomst av korrupsjon i Norge.

Folkvord sier han ikke har noen planer om å slutte å sette søkelyset på kritikkverdige forhold i samfunnet.

(NTB)