Folldal-siktet løslates

Erkjenner ikke straffskyld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen i 20-årene som er siktet i forbindelse med at en 23-åring ble funnet død på en kafé i Folldal søndag, blir ikke begjært varetektsfengslet. Mannen ble pågrepet tirsdag og har sittet i avhør hele onsdag.

Onsdag ettermiddag besluttet politiet å løslate ham. 

-  Politiet har ikke funnet at det er grunnlag for å begjære mannen varetektsfengslet, opplyser operasjonsleder Geir Rygh i Hedmark politidistrikt til NTB.

Mannen er siktet for uaktsomt trafikkdrap, og for brudd på flere forhold i veitrafikkloven. Han erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen, opplyser mannens forsvarer, advokat Stein A. Storeng.


Var passasjer

Det var 23 år gamle Ferdinand Meyer Grønvold som søndag formiddag ble funnet død inne på Skogly kafé i Folldal. Obduksjonsrapporten viste at 23-åringen hadde store skader i bryst- og lungeregionen, og politiets teori var at han hadde vært utsatt for noe trafikkrelatert. En uregistrert motocrossykkel ble funnet i nærheten av kafeen.

Politiet tror Meyer Grønvold var passasjer på en motocrossykkel som den siktede mannen kjørte, og at han døde av skader i forbindelse med kjøringen, opplyser politiet i Hedmark til NTB.

På fest
Lensmann Geir J. Brun ved Alvdal og Folldal lensmannskontor sier det var avhør og tekniske undersøkelser som førte til pågripelse av 20-åringen. Mannen var også tidligere avhørt i saken.

VAR PASSASJER: Politiet tror Meyer Grønvold var passasjer på en motocrossykkel som den siktede mannen kjørte, og at han døde av skader i forbindelse med kjøringen Foto: Henrik Slåen
VAR PASSASJER: Politiet tror Meyer Grønvold var passasjer på en motocrossykkel som den siktede mannen kjørte, og at han døde av skader i forbindelse med kjøringen Foto: Henrik Slåen Vis mer

Den avdøde 23-åringen, som var bosatt i Oppdal, men opprinnelig fra Lørenskog, var på fest i Folldal sammen med kjæresten lørdag kveld.

Den døde ble funnet inne på kjøkkenet på Skogly kafé, men det er ikke klart hvordan han kom seg inn i bygningen.

(NTB)