Folletts klone-thriller

LONDON (Dagbladet): Ken Follett (49) traff midt i den aktuelle debatten med sin nye thriller, «Den tredje tvilling». Boka handler om kloning av mennesker, og kom ut omtrent samtidig som nyheten om den klonede sauen Dolly ble kjent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Alle synes plutselig jeg er så glup på grunn av det sammentreffet, sier Ken Follett.

«Den tredje tvilling» har ikke fått noen god mottakelse i norsk presse - både Dagbladet og VG har regelrett slaktet boka, noe Follett var lykkelig uvitende om da vi møtte ham i London.

I hjemlandet har boka allerede plassert seg blant de ti mest solgte på bestselgerlisten i Sunday Times.

I den nye thrilleren hans opptrer to tvillinger som vokste opp hver for seg uten å vite om hverandre. Det viser seg at de har flere identiske brødre som alle ble til i et militært eksperiment.

Supersoldater

- På syttitallet gikk det rykter om at russerne skapte supersoldater, noe det amerikanske forsvaret og CIA tok svært alvorlig. Så jeg tok utgangspunkt i det, sier forfatteren, og understreker at noe sånt aldri kunne skjedd i virkeligheten.

- La oss si de skulle lage en superhær med 100000 klonede soldater. Da trengte de også 100000 kvinner som skulle føde barna og ta seg av dem i 18 år. Barna var ikke født som soldater, du kunne derfor ikke være sikker på sluttresultatet. Dessuten, et så stort foretak kan du ikke gjøre i hemmelighet. Men det er ikke vanskelig rent vitenskapelig å klone et menneske, sier Follett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer