Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Follo-politiet: - E-coli i drikkevannet

Kommunen ber beboerne koke drikkevannet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Pollo politidistrikt melder nå på Twitter om at det er påvist e-coli i i drikkevannet i Vestby kommune.

- Det gjelder Nord Vestby: Sentrum, Kruseby, Pepperstad, Randem, Høgda, Grøstad, SoleDeli, skriver politiet.

- Kok drikkevannet Kommunen har varslet politiet om funnet, og bedt politiet om å poste en melding om dette på sin Twitter-profil, opplyser operasjonsleder ved Follo politikammer, Gisle Sveen overfor Dagbladet.

- Kommunen ber beboere om å koke drikkevannet før bruk. For andre spørsmål kan Vestby kommune kontaktes på tlf nr 91800290, sier han.

- Vanligvis ufarlig Ifølge driftssjef i Vestby kommune, Bård Arnesen ble funnet gjort i forbindelse med prøvetaking.

- Vi har dessverre fått påvist E.coli i drikkevannet, og har gjort tiltak i henhold til varslingsplanen. Dette er forebyggende tiltak mot den målingen vi har fått, sier han til Moss Avis.

E. coli er en tarmbakterie som forekommer naturlig i tarmen hos dyr og mennesker, skriver Mattilsynet på sine nettsider.

Bakteriene er vanligvis ufarlige, men noen varianter av E. coli har egenskaper som gjør at de kan forårsake sykdom. Sykdomsforløpet er avhengig av typen E. coli og kan spenne fra en mild mage-tarm infeksjon til mer alvorlig sykdom med nyrekomplikasjoner.


Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!