- Følte meg som en supermann

Ståle (36) gikk på samme «steroid-cocktail» som Breivik. Det ga ham en utrolig selvtillit, og følelsen av å være udødelig. Nå advarer han mot dopet.

VAR HEKTA: Ståle Wadsworth (36) gikk på anabole steroider i åtte år. - Jeg tok blant annet den samme cocktailen som Breivik skriver at han brukte. Den gjorde meg kontrollert, ga meg selvtillit og energi, sier Ståle, som i 2002 fikk hjertesvikt som følge av overdreven bruk av steroider. I dag advarer han mot dopet, som han mener kan føre til permanente personlighetsforstyrrelser. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
VAR HEKTA: Ståle Wadsworth (36) gikk på anabole steroider i åtte år. - Jeg tok blant annet den samme cocktailen som Breivik skriver at han brukte. Den gjorde meg kontrollert, ga meg selvtillit og energi, sier Ståle, som i 2002 fikk hjertesvikt som følge av overdreven bruk av steroider. I dag advarer han mot dopet, som han mener kan føre til permanente personlighetsforstyrrelser. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet) Når Anders Behring Breivik i sitt såkalte manifest skriver at steroidene ga ham unormal god selvtillit og følelsen av å være udødelig, forstår Ståle Wadsworth (36) godt hva han sikter til.

36-åringen gikk selv på anabole steroider i åtte år, og sier han merket stor forskjell både fysisk og psykisk.

- Jeg følte meg som en supermann. Jeg visste at jeg var sterk og at jeg kunne hanskes med omkring 90 prosent av befolkningen. I tillegg hadde jeg masse energi og overskudd, sier Ståle til Dagbladet.

Kortere lunte Etter mange års intens trening der resultatene ikke ble helt som ønsket, bestemte Ståle seg som 18-åring for å prøve «bare litt» steroider.

- Kroppen min reagerte helt utrolig på steroidene, og jeg raste opp i vekt. Bivirkningene så jeg ikke så mye til i starten, jeg fikk bare litt kort lunte, forteller han.

I takt med vekta, økte også Ståles selvtillit:

- Av steroidene fikk jeg en vanvittig selvtillit. Mye bedre enn tidligere. Styrken og muskelvolumet ga meg etter hvert en følelse av å være udødelig, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer