Følte seg mistenkt

Anne Orderud Pausts stesønn Jan Paust følte at politiet mistenkte ham for de to attentatene mot faren og stemoren. Han benektet at han var den mystiske 180-mannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-Jeg følte jeg var i politiets søkelys for de to attentatforsøkene mot Anne Orderud Paust, sa vitnet Jan Christian Paust i Nes herredsrett i dag.

Han benektet imidlertid kategorisk at hans far, Per Paust, delte politiets mistanke.

Det var hans tidligere venn, vitnet Tommy Næstby, som onsdag hevdet dette i retten. Næstbø sa også at Jan Paust hadde ringt Opplysningen, det mystiske 180-sporet.

- Det likner Tommy Næstby å si at jeg hadde ringt Opplysningen, men jeg skjønner det ikke.

Om forholdet til sin stemor, Anne Orderud, sa Paust at det var greit helt fram til faren døde i mai 1999.

Paust innrømmet imidlertid at det var dårlig i begynnelsen. Årsaken var at Anne ringte hans mor på foreldrenes bryllupsdag i 1989 og fortalte om forholdet til Per Paust.

Moren fortalte om drapene

- Det var min mor som fortalte meg om trippeldrapet på mobiltelefon midt på dagen 1. pinsedag, sa Jan Christian Paust i Nes herredsrett torsdag.

Han benektet kategorisk vitnet Morten Rønnebergs utsagn i vitneboksen i går om at Paust kjente til trippeldrapet dagen før det ble offentlig kjent.

Paust opplyste også at han ikke hadde arvet noe som helst etter faren og stemoren. På grunn av sin personlige konkurs har Jan Christian Paust gitt avkall på all arv.

Under advokat Frode Sullands eksaminasjon kom det også fram at Paust har alibi for drapsnatta som han tilbrakte sammen med tre kamerater i en leilighet i Vogts gate.

(NTB)

SØKELYSET: Jan Paust følte seg mistenkt for attentatene mot faren og Anne Orderud Paust.Foto: BJØRN LANGSEM