Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Følte seg som kjærester

Varaordføreren (41) opplevde ikke forholdet til 15-åringen som et overgrep.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Rettssaken mot den overgrepstiltalte varaordføreren i Kautokeino startet i Indre Finnmark tingrett i dag.

41-åringen er tiltalt for overgrep mot ei 15 år gammel jente i bygda. I retten vedgikk han at han har hatt flere samleier med jenta, og erkjenner straffskyld. Men han oppfatter ikke forholdet som et overgrep.

- Vi hadde et kjæresteforhold, sa mannen i retten, skriver NRK.

Nå angrer han på det som skjedde. Det var i romjula i fjor at foreldrene til jenta anmeldte ham, etter at de fikk mistanke til at varaordføreren hadde innledet et forhold til deres 15-årige datter.

41-åringen ble suspendert fra sin jobb, og ble avsatt som varaordfører. Han har også rømt fra bygda, skriver NRK.

I sin forklaring i retten i dag, fortalte 41-åringen at han kjøpte kontantkort til jenta - noe som media og kilder i lokalmiljøet har framstilt som en vanlig betalingsmåte for sex i bygda.

- Jeg skulle til Finland, og ville at hun skulle kunne holde kontakten med meg, forklarte mannen i retten i dag.

Anmeldelsen mot varaordføreren førte til opprullingen av overgrepsskandalen som har rystet det vesle lokalsamfunnet i Finnmark det siste året. Totalt er 18 menn tiltalt eller siktet for overgrep mot mindreårige i bygda.

- VAR KJÆRESTER: Bistandsadvokat Bergny Ofstad Karlsen representerer jenta som var 15 år da hun hadde seksuell omgang med den tidligere varaorføreren i Kautokeino. i dag startet rettssaken mot varaordføreren. I bakgrunnen aktor, politiadvokat Are Meedby. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk/SCANPIX
- VAR KJÆRESTER: Bistandsadvokat Bergny Ofstad Karlsen representerer jenta som var 15 år da hun hadde seksuell omgang med den tidligere varaorføreren i Kautokeino. i dag startet rettssaken mot varaordføreren. I bakgrunnen aktor, politiadvokat Are Meedby. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk/SCANPIX Vis mer
image: Følte seg som kjærester

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!