Følte seg truet av «skytekåte» selfangere

Selfangstinspektøren følte at stemningen om bord var så amper at hun ikke våget å varsle myndighetene.

TRUENDE OM BORD: Selfangstinspektørens rapport beskriver en svært anspent stemning om bord M/S Kvitungen. Inspektøren våget ikke å rapportere inn det hun mente var klare brudd på fangstreglene fordi det kunne tilspisse situasjonen om bord. Foto: Yngve Olsen Sæbbe/Nordlys
TRUENDE OM BORD: Selfangstinspektørens rapport beskriver en svært anspent stemning om bord M/S Kvitungen. Inspektøren våget ikke å rapportere inn det hun mente var klare brudd på fangstreglene fordi det kunne tilspisse situasjonen om bord. Foto: Yngve Olsen Sæbbe/Nordlys Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Oppdatert: Angelsen og rederiet ble frikjent for å ha drevet med skytetrening på levende dyr, etter at aktor gjorde det klart at det ikke ville bli fremmet tiltale for den påståtte treningsskytingen.

(Dagbladet.no): Den kvinnelige selfangsinspektøren følte at situasjonen om bord selfangstskuta «M/S Kvitungen» var så anspent og truende at hun rett og slett ikke våget å slå alarm.

Hennes rapport, som du kan lese i sin helhet her, tegner et rystende bilde av det hun opplevde om bord i selfangsskuta i Vestisen utenfor Grønland i april og mai i fjor. «Skytekåt» Til tross for at inspektøren gjentatte ganger reagerte på det hun oppfattet som overivrig og ureglementert skyting, nektet skipperen om bord å rette seg etter inspektørens anvisninger.

«Du må jo forstå at han var skytekåt», skal skipperen ha svart da inspektøren allerede den første fangstdagen påpekte kvaliteten på skytingen. De neste dagene påpekes en rekke problemer uten at skipperen følger opp inspektørens pålegg.  Ville rapportere Hun beskriver flere møter med skipperen, førstestyrmannen og førsteskytteren om bord, der stemningen var amper. Inspektøren var både frustrert og opprørt. Samtidig forsøkte medlemmer av mannskapet å hindre henne adgang på dekk med å henge opp skilt og oppføre seg fiendtlig mot inspektøren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer