DRAP:  Krimteknikere jobber på stedet der en kvinne ble funnet drept i Melhus kommune mandag. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
DRAP: Krimteknikere jobber på stedet der en kvinne ble funnet drept i Melhus kommune mandag. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer

- Følte seg truet og levde med voldsalarm

Kvinne utsatt for dødelig vold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Sør-Trøndelag innkalte til en pressekonferanse klokka 11.00 i dag i forbindelse med drapet på en kvinne i Melhus i går rett før klokka 21.00.

En 27 år gammel mann er pågrepet og siktet i saken. Mannen har ifølge sin forsvarer fortsatt ikke tatt stilling til skyldspørsmålet.

27-åringen og avdøde har vært gift og samboere og har ett felles barn, opplyser politiet på pressekonferansen.

- Slik politiet forstår det ønsket hun skilsmisse. Hun har tidligere vært i kontakt med politiet ettersom hun har følt seg truet, og hadde fått voldsalarm, sier Marit Fostervold ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Tok med barnet Ambulansepersonell forsøkte gjenopplivning av kvinnen da de ankom leiligheten, men livet sto ikke til å redde, opplyser stabssjef Torkjel Revdal.

- Da politiet ankom hadde den aktuelle gjerningsmannen dratt fra stedet. Han hadde tatt med seg barnet, sier stabssjefen.

Det ble umiddelbart startet søk etter mannen, og han ble pågrepet uten dramatikk i Melhus sentrum klokka 21.19.

- Han ble kommandert ut av bilen, og barnet ble tatt hånd om av barneverntjenesten, sier Revdal.

Mannen vil bli framstilt for varetektfengsling i morgen. Både han og avdøde kommer opprinnelig fra Afghanistan.

Stabsmøte Det var klokka 20.57 i går at politiet fikk melding om drapet.

- Kvinnen var utsatt for dødelig vold, og mistenkte hadde da forlatt stedet i bil, opplyste assisterende stabssjef Torkjel Rendal i en pressemelding.

- Mannen har i natt sittet i avhør med politiet, opplyser stabssjefen overfor Dagbladet.

- I tillegg har vi drevet taktisk og teknisk etterforskning. Åstedet er blant annet undersøkt, sier stabssjefen, og bekrefter at politiet mener kvinnen ble drept i leilighetene hun ble funnet død i.

- Høylytte rop Huset ligger i Melhus sentrum, og bilder Adresseavisen har tatt viser at verandadøra på huset er knust. Vitner sier også til avisa at de hørte høylytte rop fra området da drapet skjedde.

- Det er ikke tatt stilling til straffskyld ennå, sier forsvarer Tore Angen til Dagbladet.

- Vi utelukker ikke at det var medhjelpere. Vi antar at vi har riktig gjerningsperson, men vi må være helt sikre på hvor mange som var involvert, sier Rendal til Adressa.no.

Ivaretatt av kriseteam Kriseteamet i Melhus kommune ivaretar nå ti personer. Ifølge Melhus kommune er kriseteamet til disposisjon både for vitner og pårørende.

- Dette er personer som enten var til stede, har relasjon til bygget eller de som bor der, sier innsatsleder Geir Arne Sjøhagen til Adressa.no.

- Dette har skjedd i et boligområde, og det er flere som er bosatt i huset der drapet har skjedd, sier Melhus-ordfører Jorid Jagtøye til Trønderbladet.