- Følte seg truet

Innehaveren av pizzarestauranten i Gressvik utenfor Fredrikstad følte seg truet av tre menn. Inne på restaurantkjøkkenet stakk han alle tre med en kjøkkenkniv. Den ene av dem var millimeter fra å bli drept, mener politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Innehaveren av Pizza Viola, en 30 år gammel mann, er nå siktet for grov legemsbeskadigelse med særlig farlig våpen. I dag blir han framstilt for forhørsretten med begjæring om varetektsfengsling i fire uker.

Bestilte pizza

De tre som ble knivstukket er i alderen 16 til 25 år. Den ene ligger alvorlig skadd på Sentralsykehuset i Østfold. Det er ikke lenger fare for livet hans.

De to andre ble utskrevet fra sykehus i går formiddag, og avhørt av tjenestemenn fra Onsøy lensmannskontor.

De har forklart at de kom inn på restauranten seint lørdag kveld, og at to av dem bestilte pizza. Den tredje ville ikke bestille noe mat. De hevder at innehaveren ville kaste ut ungdommen som ikke ville bestille noe å spise, og at det deretter oppsto en krangel som endte med at innehaveren trakk kniv og stakk ned alle sammen.

- Det var bare de tre og innehaveren som var til stede i lokalet. Det er uoverensstemmelser i forklaringene fra partene, sier lensmann John Lunder i Onsøy.

Truet

Innehaveren av pizzarestauranten har fortalt politiet at han lenge har følt seg truet av den ene av de tre mennene.

30-åringen hevder at de tre kom inn på Pizza Viola mens han ryddet for kvelden, etter at stedet egentlig var stengt. Han sier i sin forklaring at han ble presset innover i lokalet, til de til slutt endte opp inne på kjøkkenet. Det var der knivstikkingen fant sted.

- Min klient mener at de tre hadde planlagt dette, og at de kom dit for å ta ham. Han følte seg sterkt truet, sier siktedes forsvarer, advokat Arild Karlsen.

Karlsen hevder at innehaveren ble skallet ned av en av de tre, og at han deretter forsvarte seg med en kniv.

- Han har fortalt meg at han holdt kniven bak seg, men at han brukte den da han fikk alle på seg. Han var svært redd, og det oppsto en ukontrollert situasjon på kjøkkenet. Etterpå var det min klient som varslet politiet, sier advokat Karlsen.