Følte seg truet

Med tårer i øynene fortalte Rita M. Hauger (34) retten at hun gikk til politiet for å få slutt på overgrepene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Les Fangevokterens forklaring

SKIEN(Dagbladet): Den 34 år gamle fengselsbetjenten er tiltalt for å ha misbrukt stillingen sin til å ha seksuell omgang med to kvinner i Skien fengsel. Han nekter straffskyld, men innrømmer seksuell omgang med den ene kvinnen.

Begge vitnet mot ham i Skien og Porsgrunn tingrett i går. Deres historier levnet fengselsbetjenten liten ære. Det som begynte med fleip og flørting endte helt galt.

Følte seg truet

-  Jeg fikk klar beskjed av fengselsbetjenten: Hvis dette kom ut, ville han miste jobben, og jeg bli slått i hjel. Han sa han skulle gjøre soninga til et helvete for meg, fortalte gråtkvalte Rita M. Hauger for åpen rett.

Fengselsbetjenten blånektet i avhør. Men da det kort tid etter viste seg at kvinnen var gravid, måtte han tilstå at han hadde hatt samleier med henne. Sædprøver og DNA-bevis lå på bordet.

-  I fengslet ble jeg betrakta som «en dritt» og sendt både til psykiatrisk og satt på glattcelle. Men når bevisene lå der, kom mange betjenter til meg og ba om unnskyldning.

-  Jeg har vært en idiot

- Jeg har vært en kjempestor idiot, sa tiltalte.

Familiefaren innrømmer en del av de faktiske forholdene, men nekter for å ha misbrukt den yngste av kvinnene.

VITNET: Rita M. Hauger tok til tårene da hun forklarte seg om overgrepene i retten i går. I bakgrunnen aktor Svein Folkestad.