«Følte ubehag da jeg leste om kaffeplukkerne»

Rema 1000-sjef Ole Robert Reitan kaller kaffemillionære Herman Friele jr. inn på teppet i morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Reitan ble alvorlig bekymret av å ha lest saken fra Kenya i Magasinet i går.

- Jeg følte et ubehag da jeg leste om kaffeplukkerne i Magasinet i går, men før jeg uttaler meg, vil jeg gi Friele en mulighet til å svare på de alvorlige anklagene. Vi er nødt til å få klarhet i påstandene, sier Ole Robert Reitan, administrerende direktør i Reitan Handel.

Filmen lyver

I Frieles reklamefilm fra Kenya framstår kaffeplukkerne smilende og syngende. Gårsdagens reportasje i Magasinet dokumenterte at kenyanske kaffeplukkere rammes av lønnsnekt eller så lav lønn at de må kutte ned på mat, medisiner og klær.

Mange av foreldrene har ikke råd til å sende barna på skolen, og lar dem i stedet plukke kaffe på farmene. Aidsepedemien har skutt fart i samfunnet.

Friele, aktuell som ordførerkandidat i Bergen, sa i går at han ikke har noe ansvar for kaffeplukkernes dramatiske situasjon.

Rema 1000 er i likhet med de andre dagligvarekjedene medlem av organisasjonen Initiativ for etisk handel, der formålet er å ta ansvar for arbeidsforholdene til produsentene.

- Vi mener definitivt at vi skal ta ansvar. Hvis påstandene i Magasinet er riktige, er vi nødt til å gjøre noe, sier Reitan.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer