TV NÅ: Eksplosjon i Paris, trolig som følge av gasslekkasje. Flere skal være skadet. Video: AP Direct Vis mer

Eksplosjon i Paris:

- Føltes som at hotellet gynget

Lørdag morgen var det en voldsom eksplosjon i Paris. Svenske Caroline Bladh og hennes mor befant seg på et hotell like i nærheten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Har du bilder eller informasjon om denne saken? Tips oss på 24 00 00 00, 2400@db.no eller send sms til 2400.

Lørdag morgen rykket fransk politi ut til en voldsom eksplosjon i Paris. 47 personer er meldt skadd, og tre personer er bekreftet omkommet.

Politiet antar at årsaken til eksplosjonen i gata Rue de Trevise skyldes en gasslekasje i et bakeri. I etterkant av eksplosjonen har det oppstått en brann i bygningen.

Bakeriet befinner seg cirka en kilometer fra operaen, og eksplosjonen kunne høres over store deler av sentrum.

<strong>UROLIG:</strong> Svenske Caroline Bladh og mora befant seg like i nærheten av dagens eksplosjon i Paris. Hun forteller at hun ble urolig da hun hørte den. FOTO: Privat
UROLIG: Svenske Caroline Bladh og mora befant seg like i nærheten av dagens eksplosjon i Paris. Hun forteller at hun ble urolig da hun hørte den. FOTO: Privat Vis mer
<strong>GIKK UT:</strong> Bladh forteller at hun gikk ut fra hotellet da hun hørte eksplosjonen. Da hun så nedover gata, forsto hun at det dreide seg om en alvorlig hendelse. Foto: Privat.
GIKK UT: Bladh forteller at hun gikk ut fra hotellet da hun hørte eksplosjonen. Da hun så nedover gata, forsto hun at det dreide seg om en alvorlig hendelse. Foto: Privat. Vis mer

- Gynget

Svenske Caroline Bladh (28) forteller til Dagbladet at hun for tida er på ferie i den franske hovedstaden, og at hun og mora hennes befant seg på et hotell like i nærheten da eksplosjonen fant sted.

- Vi ble vekket av eksplosjonen. Vi lå i senga og det føltes som at hotellet gynget. På hotellet rett over gata så vi at flere vinduer var knust, sier Bladh.

Det var svenske Aftonbladet som først var i kontakt med Bladh.

Hun opplyser om at hotellet de befant seg på ligger noen hundre meter unna Rue de Trevise, og forteller at hun ble urolig da hun hørte eksplosjonen.

- Vi gikk ut av hotellet og så gata hvor eksplosjonen fant sted. Da forsto vi at det dreide seg om en alvorlig hendelse.

Live-published photos and videos via Shootitlive

36 skadd

Mange personer tok ut til gatene etter eksplosjonen, ifølge Bladh. På Twitter skriver Frankrikes innenriksminister, Christophe Castaner, at over 200 brannmenn er involvert i slokningsarbeidet.

- Vi har ikke vært ute siden eksplosjonen fant sted, men tenker å gå ut igjen snart, forteller Bladh og legger til at situasjonen har roet seg litt nå.

Innenriksminister Cristophe Castaner opplyste lørdag formiddag om at fire personer er bekreftet omkommet, hvorav to var brannmenn. Seinere rette politiet antallet til to omkomne.

Lørdag ettermiddag opplyste Spanias utenriksdepartement om at også en spansk kvinne er bekreftet omkommet i forbindelse med eksplosjonen, noe som øker det totale antallet omkomne til tre, ifølge Sky News.

Minst 47 personer ble skadd i forbindelse med eksplosjonen, ifølge AFP.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer