Fontenefisker arrestert

Han har levd høyt på turistenes lykkemynter i årevis. I går ble han arrestert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den hjemløse mannen som lenge har levd av å fiske opp mynter fra den berømte Trevi-fontenen i Roma, ble pågrepet tirsdag, opplyser politiet.

Bilder av mannen har gått verden over etter at det ble kjent at ikke noe lovverk forhindrer at han hver morgen forsyner seg med flere kilo mynter turistene har kastet ut i fontenen.

Pengene skal egentlig gå til et veldedig formål, men Roberto Cercelletta har hver morgen kommet Romas myndigheter i forkjøpet.

Oppmerksomheten har vært pinlig for det lokale politiet, og de ventet på ham tirsdag morgen. Men Cercelleta hoppet rett opp i fontenen og sopet opp 22 kilo mynter verdt rundt 1.000 euro (over 7.000 kroner), ifølge politiet.

Han motsatte seg å bli arrestert, og vil trolig bli siktet for både dette og tyveri.

Romas myndigheter antar at de veldedige organisasjonene som skulle hatt pengene, har gått glipp av rundt 12.000 euro (90.000 kroner) i måneden.

(NTB)

PROTEST: Roberto Cercelletta likte ikke oppmerksomheten hans nattlige fisketurer etter mynter plutselig fikk i sommer. I protest snittet han seg med barberblad, men i dag ble han anholdt.